Tilbage til opskrifter

Hjemmelavet ketchup med æble

Her har du opskriften på en god basalvare i de fleste danske køleskabe - tomatketchup. Spring ud i at lav den selv, så ved du præcis, hvad der er i den. Husk at det er en smagssag, så det er vigtigt at få smagt ketchuppen godt til, så den passer til din smag.

Sådan gør du

Skræl og snit løg og hvidløg - du behøver ikke at bekymre dig om hvor fint, da ketchuppen skal blendes til sidst.

Befri æblerne for kernehus, og snit dem fint.

Sauter løg og æbler let i olivenolie i 3-4 minutter, uden at det tager for meget farve. Tilsæt sukker, stjerneanis, korianderfrø, salt og peber, og lad løg og æbler karamellisere i sukkeret.

Kom nu tomaterne i gryden sammen med eddike, og lad det hele koge på svag varme i ca. 45 minutter, til du har en tæt kompot.

Blend tomatkompotten til en glat puré, og sigt den igennem en fintmasket sigte (brug evt. en ske til at mase puréen igennem med).

Smag til med sukker, salt og eddike, og hæld så ketchuppen i en skål, og afkøl den.

Hvis du ikke skal bruge ketchuppen med det samme, så hæld den i et skoldet syltetøjsglas, og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig i 50-60 dage, hvis den er uåbnet, og 10-15 dage, hvis du har åbnet den.

Ingredienser

1 løg
1 fed hvidløg
2 æbler
1 spsk olivenolie
40 g rørsukker
2 stjerneanis
10 korianderfrø
havsalt
friskkværnet peber
½ dl æbleeddike
2 dåser flåede tomater

Find opskriften i Almanak

Find bogen her