Sådan gør du
Kom alle ingredienserne, minus snaps, mandelsplitter og ekstra rosiner, i en gryde med tætsluttede låg, bring det op til 98° og lad det simre i 1 time. Lad gløggen trække i 24 timer, og sigt krydderierne væk.
Varm gløggen op til 65-70° og tilsæt snaps. Server straks med rosiner og mandelsplitter. Læg evt. rosinerne i lidt snaps en time før servering. Tilsæt evt. mere sukker for en sødere gløgg.
Ingredienser
25 g hele nelliker
25 g groft knust kardemomme
2 kanelstænger
¼ stødt groft muskatnød
1 usprøjtet citron saft og skal
3 usprøjtede appelsiner (heraf skal af 1 og saft af alle)
50 g frisk ingefær i mindre stykker
500 g rørsukker
50 g hakkede rosiner
30 g pomerans-skal (kan købes hos en specialkøbmand)
4 laurbærblade
15 g hele sorte peberkorn
10 g hel allehånde
3 l kraftig rødvin
5 dl rød portvin
3 dl mørk rom
3 dl snaps (gerne Brøndums snaps)
mandelsplitter
rosiner