Tilbage til opskrifter

Hindbærsylt med rosmarin

En nem og hurtig sylt til morgenbordet, eller pandekagerne. Rosmarinen og cidereddiken, giver sylten kant og karakter. Opskriften anbefaler friske hindbær, men frosne kan også gøre det, så skal du bare huske at koge hele herligheden igennem.

Sådan gør du

Sylt

Kom hindbær op i en skål og drys dem med sukker og eddike. Lad bærrene trække i 20-25 minutter, så de taber lidt væske

Kom væsken fra hindbærene i en gryde, bring den i kog og træk gryden af varmen. Jævn væsken med kartoffelmel og kom bagefter hindbærrene ned i den varme lage sammen med hakket rosmarin. Rør forsigtigt rundt i syltetøjet, og lad det køle af. Smag evt. til med ekstra eddike og sukker, så balancen mellem syre og sødme bliver god.

Kom syltetøjet i rene, skoldede glas, og opbevar den i køleskabet, hvor det kan holde sig i 30-40 dage.

Ingredienser

Sylt

300 g friske
100 g sukker
1 kvist rosmarin
4 spsk cidereddike
1 spsk kartoffelmel