Tilbage til opskrifter

Grøntsagslasagne

Den italienske klassiker i en grøn version. Her laves en grøn bechamelsauce, som giver lasagnen en flot farve. Lasagnen toppes med smeltet mozzarella og ristede hasselnødder.

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Bechamelsauce

Smelt smør og drys melet i, bag din roux godt igennem.

Tilsæt mælk og de øvrige ingredienser. Kog din bechamel godt igennem så melsmagen er væk.

Grøntsagsfyld

Skær knoldselleri, porre og gulerødder fint. Ved dem i bechamelsauce og kog det hele godt igennem i 5 minutter - grøntsagerne skal stadig have bid. Vend spinaten i til allersidst, så din grøntsagsbechamel har en flot grøn farve. Smag til med citronsaft, salt, peber og muskatnød.

Tomatsauce

Alle ingredienserne blendes sammen til en ensartet masse.

Saml lasagnen

Byg lasagnen op i følgende rækkefælge; tomatsauce, grøntsagsfyld og lasagneplader. Slut med et lag tomatsauce og grøntsagsfyld. Top med mozzarella og ristede hasselnødder. Bag lasagnen i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter til lasagnepladerne er al dente.

Ingredienser

Bechamelsauce

45 g smør
45 g hvedemel
½ hakket løg
2 fed hvidløg
300 ml sødmælk
¼ tsk stødt muskatnød
1 laurbærblad
Friskkværnet peber

Grøntsagsfyld

200 g knoldselleri
150 g porre
125 g gulerødder
200 g frisk spinat
10 g salt
lidt usprøjtet citron

Tomatsauce

150 g hakkede tomater
150 g tomatkoncentrat
1 ½ fed hvidløg
¼ bundt basilikum
1 ½ g chiliflager
2 ½ g rørsukker
Friskkværnet peber
2 g salt

Desuden

lasagneplader
mozzarellaost
Ristede hasselnødder