Sådan gør du
Bechamelsauce
Smelt smør og drys melet i, bag din roux godt igennem.
Tilsæt mælk og de øvrige ingredienser. Kog din bechamel godt igennem så melsmagen er væk.
Grøntsagsfyld
Skær knoldselleri, porre og gulerødder fint. Ved dem i bechamelsauce og kog det hele godt igennem i 5 minutter - grøntsagerne skal stadig have bid. Vend spinaten i til allersidst, så din grøntsagsbechamel har en flot grøn farve. Smag til med citronsaft, salt, peber og muskatnød.
Tomatsauce
Alle ingredienserne blendes sammen til en ensartet masse.
Saml lasagnen
Byg lasagnen op i følgende rækkefælge; tomatsauce, grøntsagsfyld og lasagneplader. Slut med et lag tomatsauce og grøntsagsfyld. Top med mozzarella og ristede hasselnødder. Bag lasagnen i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter til lasagnepladerne er al dente.
Ingredienser
Bechamelsauce
45 g smør
45 g hvedemel
½ hakket løg
2 fed hvidløg
300 ml sødmælk
¼ tsk stødt muskatnød
1 laurbærblad
Friskkværnet peber
Grøntsagsfyld
200 g knoldselleri
150 g porre
125 g gulerødder
200 g frisk spinat
10 g salt
lidt usprøjtet citron
Tomatsauce
150 g hakkede tomater
150 g tomatkoncentrat
1 ½ fed hvidløg
¼ bundt basilikum
1 ½ g chiliflager
2 ½ g rørsukker
Friskkværnet peber
2 g salt
Desuden
lasagneplader
mozzarellaost
Ristede hasselnødder