Tilbage til opskrifter

GRØNKÅLSSUPPE MED BACON, SENNEP OG RØDE BØNNER

Senneppen giver en dejlig kant til denne enkle og fyldige suppe, der er klar på ingen tid, hvis du bare har forkogte bønner i dit arsenal – fra dåse, karton eller som du selv har kogt på forhånd. Spis ristet hvede- eller rugbrød til, gerne gnedet med et hvidløgsfed.

Sådan gør du

Steg bacon og løg i olien i en mellemstor gryde i 4-5 minutter, uden løgene tager farve.

Tilsæt kogte bønner, estragon, eddike og bouillon. Kom grønkål i gryden, og simrekog i 3-4 minutter.

Tilsæt fløde og sennep, og kog videre under omrøring i et minuts tid, så senneppen fordeler sig i suppen.

Smag til med salt og peber.

Ingredienser

120 g bacon, i tern
1 løg, grofthakket
3 spsk rapsolie eller anden neutral olie
480 g kogte kidneybønner (fra dåse eller hjemmekogte)
1 spsk tørret estragon
3 spsk æblecidereddike
1 ½ liter hønsebouillon
300 g grønkål, fintsnittet
½ dl fløde
1 ½ spsk dijonsennep
Salt og peber

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her