Sådan gør du
Hak løg og hvidløg groft, og steg dem glasklare i smør. Tilsæt plukket andekød, tomatpuré, sauce, flåede tomater, timian og rosmarin, og lad det hele simrekoge i 15-18 minutter til en tæt ragout. Smag til med salt og peber.
Mos de kogte kartofler/rodfrugter/løg med en kartoffelmoser eller et 2 piskeris. Rør smeltet smør, sødmælk, /3 af osten og revet muskatnød i mosen, og smag til med salt og peber.
Fordel ragouten i bunden af et gratinfad, kom mosen ovenpå, og bag gratinen i ovnen ved 180° i 30 minutter. Drys den sidste revne ost over, skru ovnen op til 200°, og bag videre i 10-15 minutter, indtil toppen er flot gylden.
Lad gratinen køle en smule af og sætte sig, inden du sætter den på bordet, gerne sammen med salat og brød.
Ingredienser
2 løg
2 fed hvidløg
50 g smør (eller andefedt)
400 g tilberedt andekød
1 spsk tomatpuré
4 dl brun sauce (supplér med vand, hvis du mangler)
200 g flåede tomater
1 spsk timianblade
1 spsk rosmarin
1 ⅕ kg kogte kartofler (og gerne andre tilberedte rodfrugter, løg m.m.)
100 g smeltet smør
2 dl sødmælk
150 g fast ost
½ tsk revet muskatnød