Sådan gør du
Flæk græskarret, og fjern kernerne med en ske. Skær det i både, og skræl det med en urtekniv – gem resten af græskarret til andre skønne græskarretter.
Skær den mængde, du skal bruge til hummusen, i grove stykker. Kog kikærterne i letsaltet vand. Når de har kogt i 20 minutter, så kom græskarkødet i, og lad det koge i yderligere 15 minutter. Hæld vandet fra.
Køl kikærter og græskar ned til stuetemperatur, og blend det med hvidløg, olivenolie og citronsaft til en ensartet hummus. Smag til med salt og peber.
Rist græskarkernerne sprøde med røget paprika og chili i lidt olivenolie i 10-12 minutter, til de er knasende sprøde. Drys dem på hummussen, når du serverer den.
Ingredienser
1 lille hokkaidogræskar (ca. 200 gram græskar)
150 g kikærter udblødt i vand natten over
1 fed hvidløg
1 ½ dl olivenolie
½ tsk chilipulver
½ saft af citron
75 g græskarkerner
1 spsk røget paprika
1 knivspids chilipulver
Grønne opskrifter
Her har vi samlet opskrifter fra det grønne univers, til dig der er vegetar, veganer eller bare ønsker at spise lidt grønnere. Vi garanterer opskrifter der er fulde af saft, kraft og smag, til når du søger inspiration til retter spækket med grøntsager, bønner og alt andet der spirer og vokser.