Sådan gør du
Pisk gær, salt og evt. surdej ud i vandet. Tilsæt loppefrøskaller og vent 2 minutter, indtil massen tyknes.
Tilsæt olie og mel. Ælt godt med hænderne eller en røremaskine. Ælter du på røremaskine skal dejen æltes i 5 minutter ved kraftig omrøring.
Sæt en bagesten i ovnen – har du ikke en bagesten, kan du sætte en bageplade ind i ovnen med bunden opad. Varm ovnen op til maximal varme - 30 minutter inden du skal bage.
Del dejen i 4 stykker. Drys majsmel på bordet og tryk dejen ud til en tyk pizzabund. Rul dejen ud med en kagerulle. Sørg for at dejen ikke klistrer til bordet ved at drysse lidt majsmel ind under dejen.
Læg bagepapir på bagsiden af en kold bageplade eller på et skærebræt der er stor nok til at pizzaen kan være der, og samtidig lille nok til at du kan skyde pizzaen ind i ovnen. Læg pizzabunden på bagepapiret og kom fyld på pizzaen.
Kom bagepapiret med den ubagte pizza ind på den varme bagesten eller bageplade og bag den indtil bunden er sprød og gyldenbrun i kanterne – det tager ca. 12-15 minutter.
Ingredienser
500 g lunkent vand
8 g glutenfri gær
10 g salt
30 g glutenfri surdej (kan undlades)
18 g loppefrøskaller (f.eks. FiberHusk)
50 g olivenolie
100 g fuldkornsboghvedemel
100 g fuldkornsmajsmel
200 g fuldkornsrismel