Sådan gør du
Pintobønner
Kog bønnerne i rigeligt, letsaltet vand ved svag varme i 60 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og køl bønnerne ned til stuetemperatur. Skær tomaterne i tern, pil rødløget, og hak det fint. Kom tomaterne og løg i en skål sammen med bønnerne, og vend det sammen med finthakket chili, olivenolie, limesaft og rørsukker. Smag til med salt og peber.
Tacoskaller
Fjern stilkene fra glaskål, og skyl den. Skær glaskålen i skiver på 1 1/2 mm på et mandolinjern - tykkelsen er vigtig. Det er fristende at skære dem endnu tyndere på mandolinen, men det bliver noget snask. Læg dem i koldt vand, så de bliver sprøde.
Guacamole
Halver avokadoen, og fjern sten og skaller. Mos avokadokødet med en gaffel, og rør det sammen med finthakket hvidløg og limesaft, og smag til med salt og peber.
Ved servering
Fyld guacamole i de foldede glaskålsskiver, og læg en stor skefuld bønner ovenpå. Drys med grofthakket persille er koriander, og server.
Ingredienser
Pintobønner
75 g pintobønner (udblød natten over eller kog 30-45 minutter ekstra)
10 daddeltomater
1 lille rødløg
1 knivspids habanerochili finthakket
4 spsk olivenolie
3 spsk limesaft
1 tsk rørsukker
havsalt
friskkværnet peber
Tacoskaller
1 glaskål
Guacamole
1 stor spisemoden avokado
½ fed hvidløg
3 spsk limesaft
Desuden
½ håndfuld persille eller koriander