Tilbage til opskrifter

Gammeldags pickles

En klassisk pickles giver et dejligt syrligsødt modspil til pålægspølser.

Sådan gør du

Skær blomkål, bladselleri og agurk i mindre stykker på ca. 1x1 cm. Pil løget og skær det i grove tern. Kom vand, salt og 1/2 dl af eddiken i en gryde, og giv det et opkog. Køl lagen helt af. Kom grøntsagerne i en bøtte, og hæld saltlagen over dem - læg noget tungt på, som kan holde grøntsagerne under lagen. Stil bøtten på køl i to døgn.

Dræn saltlagen fra grøntsagerne, overhæld dem med kogende vand, så det lige dækker, og lad grøntsagerne trække i vandet i 90 minutter.

Kom 2 dl eddike samt sukkeret i en gryde, og giv det et opkog. dræn vandet fra grøntsagerne, og kom dem i den lune eddikelage. Kom mel, sennepspulver, karry, paprika og den sidste dl eddike i en skål, og rør det sammen. Hold gryden med eddikelage og grøntsager under konstant omrøring, og lad det koge igennem i et par minutter.

Hæld pickelsen på skoldede glas og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde sig 2-3 måneder.

Ingredienser

200 g blomkål
200 g blegselleri
200 g agurk
100 g løg
½ l vand
65 g salt
3 ½ dl æbleeddike
175 g sukker
25 g hvedemel
10 g sennepspulver
1 ½ tsk karrypulver
1 ½ tsk paprika