Tilbage til opskrifter

Fyldte løg med kikærter, feta og mynte

Omkring det østlige middelhav og langt ind i de arabiske lande, fra Grækenland til Irak, er der tradition for at farsere store grøntsager som løg, tomater, squash og auberginer. Ofte med en blanding af kød og krydrede ris eller bulgur. Kødet bruges som regel i små mængder, og her er det helt skiftet ud med kikærter.

Sådan gør du

Fyldte løg

Udblød kikærterne i koldt vand natten over eller i mindst 6 timer, hæld vandet fra, og kog dem i rigeligt friskt vand i 40-45 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra. Mos kikærterne med en gaffel eller kom dem i en foodprocessor og blend dem i 15 sekunder.

Halvér løgene på midten. Pil skrællen af. Tag nu de inderste skaller ud, til der kun er de to yderste skaller tilbage på hvert løg (gem alle de inderste skaller). Del også de yderste skaller fra hinanden, så du har 16 skaller i alt. Hak alle de inderste løgskaller groft, og rist dem let gyldne i halvdelen af olivenolien – vær tålmodig og lad dem karamellisere, ca. 15 minutter.

Hak urterne groft, og tag lidt af dem fra til at toppe med. Rør de mosede kikærter med de stegte løg, urterne, ¾ af fetaosten smuldret (gem resten til at drysse med til sidst), spidskommen, nelliker, allehånde og sort peber. Smag til med salt. Rør blandingen godt sammen.

Læg løgskallerne i et smurt ovnfast fad, og fordel fyldet i dem. Pres det godt ned i løgskallerne. Pensl løgene og fyldet med olivenolie. Bag de fyldte løg i ovnen ved 170° i 60 minutter, til løgene er helt møre og let gyldne.

Spinat-valnøddedressing

Kog spinaten i 10 sekunder, og kom den i koldt vand for at stoppe kogningen. Hæld vandet fra, og pres væden ud af spinaten. Hak den fint. Rør spinaten sammen med yoghurten og grofthakkede valnødder. Smag til med salt og peber.

Ved servering

Dryp granatæblesirup på de bagte løg og top med smuldret fetaost og grofthakket persille lige før spisetid. Server spinat-valnøddedressingen ved siden af.

Ingredienser

Fyldte løg

200 g tørrede kikærter
4 store løg
1 dl olivenolie
200 g feta
1 håndfuld mynte
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk spidskommen
1 knivspids stødt nellike
1 tsk stødt sort peber
salt

Spinat-valnøddedressing

4 håndfulde spinat
1 ½ dl græsk yoghurt 10%
50 g valnødder

Desuden

3 spsk granatæblesirup
1 håndfuld bredbladet persille

Find opskriften i Grønne proteiner

Find bogen her