Sådan gør du
Bagte løg
Skær løgene igennem på langs – lad dem beholde skallen. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med lidt olie, og krydr med salt, peber og balsamicoeddike. Bag løgene i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter. Pluk dem herefter i skaller.
Løgpure
Pil løgene, og hak dem groft. Steg løgene i olie på en pande ved mellem-varme, under hyppig omrøring, til de er helt brunede. Kom evt. en skefuld vand på indimellem, så du undgår, at løgene brænder på. Det er vigtigt, at løgene ikke brankes i starten, men at farven kommer langsomt frem. Det er sådan sødme og umami udvikler sig. Hurtigt brankede løg er mere bitre og har ikke så rig en smag. Når løgene er godt brunede, så tilsæt timian og eddike, og lad løgene simre videre, til eddiken er reduceret næsten ind i løgene. Smag til med salt, peber, og evt. sukker. Blend løgene til en fin pure.
Friterede løg
Pil løgene, skær dem i tynde skiver, og skil dem ad i ringe. Vend løgringene i mel. Varm olien op i en gryde til ca. 175°. Hvis du ikke har et termometer, så tjek med en tændstik uden svovl; det skal boble kraftigt omkring den.
Friter løgringene til de er gyldne, læg dem på køkkenrulle, og krydr med salt.
Dampet kål
Skyl kålen, og skær den i grove stykker. Damp kålen i en sigte eller bambus- damper over kogende vand under låg i et par minutter. Vend den dampede kål med salt og nogle dråber citronsaft.
Ved servering
Fordel løgpure i bunden af tallerkenerne, og anret de bagte løgskaller og den dampede kål oven på. Drys med friterede løg.
Ingredienser
Bagte løg
400 g løg
olivenolie
Havsalt
Friskkværnet peber
balsamico
Løgpure
400 g løg
2 spsk olivenolie
1 kvist timian
2 spsk æblecidereddike
1 knivspids sukker
Friterede løg
2 løg
2 spsk hvedemel
4 dl vindruekerneolie
Dampet palmekål
250 g palmekål
citronsaft