Tilbage til opskrifter

Frikasse af brændte gulerødder, spinat og dild

De hvide bønner er med til at give en cremet sauce a la den, vi kender fra mormorkøkkenets frikasse. Det sprøde rugbrød giver et knas, der til gengæld bryder helt med den traditionsbundne udgave. Ud fra grundopskriften her kan du frit variere din frikasse med sæsonens grøntsager og urter.

Sådan gør du

Skræl gulerødderne, og vend dem i lidt olie og godt med salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 250 grader i ca. 20 minutter, til de har fået godt med farve. Lad gulerødderne køle af, og skær dem i mundrette stykker.

Skær løget i grove stykker, og kog det sammen med bønnerne i rigeligt, letsaltet vand ved svag varme i ca. 60 minutter, til bønnerne er møre. Hæld vandet fra, og gem dem.

Kom olivenolie og mel i en kasserolle, og steg melet en anelse. Hæld ca. 4 dl af kogevandet i lidt ad gangen under omrøring sammen med sojamælken. Lad saucen koge under omrøring, til den er tyknet og blank.

Skyl spinat og dild, og slyng det tørt i en salatslynge. Hak dilden groft.

Kom bønner og spinat i saucen sammen med dild og fintrevet citronskal. Varm det godt igennem, til spinaten falder sammen, og smag til med salt og masser af sort peber og lidt citronsaft.

Bræk rugbrødet i mindre stykker, pensl det med olie, og steg det sprødt i ovnen ved 175 grader i 15 minutter - eller på panden. Krydr med salt.

Vend de bagte gulerødder i frikasseen, og top med stykker af grillet rugbrød.

Ingredienser

600 g gulerødder
1 løg
200 g hvide bønner f.eks. limabønner eller cannellini (udblød natten over eller kog ca. 40 minutter ekstra)
25 g olivenolie
25 g hvedemel
2 dl sojamælk
4 håndfulde spinat
2 håndfulde dild
1 skal og saft citron
4 skiver rugbrød
havsalt
friskkværnet peber