Sådan gør du
Skær et par tykke skiver rugbrød på ca. 1½ cm. Pisk ægget med salt, kanel, mælk og revet citronskal til en ensartet masse. Sæt en pande over med smørret, og lad det smelte. Dyp brødskiverne i æggemassen på begge sidder, så de suger lidt af det til sig, og kom dem direkte på panden. Lad dem stege ved mellem varme, til de er sprøde – ca. 4-5 minutter på hver side.
Halver æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i stænger.
Læg brødet på tallerkener, og top med æble, karamelsauce, evt. en halv håndfuld grofthakkede hasselnødder og citronsaft.
Karamelsauce
Kom den lukkede dåse i en gryde eller kasserolle med nok vand til at dække den. Kog i 3 timer – sørg for, at der hele tiden er nok vand til at dække dåsen! Hæld mere i, hvis nødvendigt. Køl dåsen ned, og opbevar den i køleskabet. Åben den, når du skal have karamelsauce på din dessert eller morgengrød. Så længe dåsen er uåbnet, er holdbarheden den samme som inden kogning.
Ingredienser
2 skiver rugbrød
1 æg
1 tsk salt
2 tsk stødt kanel
1 dl mælk
1 uspøjtet citron
2 spsk smør
1 æble
4 kviste estragon (kan undværes)
Karamelsauce (kan undværes)
evt. hasselnødder
Karamelsauce
1 dåse kondenseret mælk