Tilbage til opskrifter

Foccacia med ramsløgssalt

Her i det tidligere forår dukker der spæde blade ramsløg op, som du kan finde mange forskellige steder i det danske landskab, da urten vokser vildt. Ramsløg giver enhver ret en lækker krydret smag af hvidløg. I denne opskrift giver ramsløget smag til den luftige og sprøde foccacia, der er perfekt som tilbehør til aftensmåltidet.

Sådan gør du

Foccacia

Bland lunkent vand og 1 dl rapsolie i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen godt sammen. Hvis du ælter dejen i hånden, skal den have ca. 10-12 min. Ælter du på røremaskine, skal du starte op på lav hastighed de første 3 min., og derefter skrue op på fuld hastighed i 6 min. Lad dejen hæve i ca. 3 timer i skålen med et klæde over.

Smør en stor bradepande med olie. Vend dejen over i bradepanden, og tryk den forsigtigt ud, så den fylder hele bradepanden. Hæld lidt god koldpresset rapsolie ud over dejen, og smør det ud med fingrene. Drys ramsløgssalt ud over dejen, og tryk forsigtigt i den med fingrene, så der kommer små fordybninger over hele dejen, og salt og olie presses ned i den. Lad dejen hæve i ca. 1 time.

Bag focacciaen ved 220° i ca. 25 min., til den er sprød og gylden, og lad den afkøle i bradepanden. Vend den så ud, og server den som et helt brød, som ikke skæres, men brydes.

Ingredienser

Foccacia

6 ½ dl lunkent vand
1 dl alm. rapsolie
20 g gær
1 kg proteinrigt hvedemel (f.eks. tipo 00 eller Ølandshvede)
20 g havsalt
3 spsk ramsløgssalt
2 spsk god koldpresset rapsolie

Find opskriften i Almanak

Find bogen her