Sådan gør du
Hvis du kender dit eget tempo i køkkenet og ikke falder for meget i staver, kan du lave alt fyldet klar, mens pastaen koger. Hvis du har brug for mere tid, så tyvstarter du bare på grøntsagerne.
Kog pastaen efter anvisning på pakken – den skal være godt al dente, når du hælder vandet fra, da den får 1-2 minutter mere i saucen.
Mens pastaen koger, så hak løg og hvidløg fint og rist dem i en gryde i olie i 1-2 minutter, til de er glasklare. Flæk imens courgetterne på langs, skær dem i tynde skiver, og kom dem i gryden med løgene sammen med chilipulveret, og rist et par minutter. Tilsæt bouillon, de hvide bønner og fløden. Kog 3-4 minutter mere, og tilsæt da den drænede pasta og ærterne. Kog videre ved svag varme i 1-2 minut, til retten er tyknet en smule, og pastaen har taget smag til sig. Vend revet parmesan i retten, og smag til med citronskal og -saft, salt og godt med friskkværnet peber.
Ingredienser
1 løg
1 fed hvidløg
600 squash
1 rapsolie (eller anden neutral olie)
1 knivspids chilipulver
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
3 dl grøntsagsbouillon
240 g kogte hvide bønner (fra dåse eller hjemmekogte)
1 dl piskefløde
150 g parmesan
300 g fettuccine (eller anden pastatype)
200 g frosne grønne ærter , optøede
Salt og peber