Tilbage til opskrifter

Fettuccine med squash, ærter og bønner

En hurtig, cremet og frisk hverdagspasta, der ikke tager længere end pastaens kogetid – hvis du altså bruger bønner, du har kogt på forhånd eller snupper fra dåse, brik eller glas. Bønnerne er med til at gøre retten til et fuldgyldigt måltid.

Sådan gør du

Hvis du kender dit eget tempo i køkkenet og ikke falder for meget i staver, kan du lave alt fyldet klar, mens pastaen koger. Hvis du har brug for mere tid, så tyvstarter du bare på grøntsagerne.

Kog pastaen efter anvisning på pakken – den skal være godt al dente, når du hælder vandet fra, da den får 1-2 minutter mere i saucen.

Mens pastaen koger, så hak løg og hvidløg fint og rist dem i en gryde i olie i 1-2 minutter, til de er glasklare. Flæk imens courgetterne på langs, skær dem i tynde skiver, og kom dem i gryden med løgene sammen med chilipulveret, og rist et par minutter. Tilsæt bouillon, de hvide bønner og fløden. Kog 3-4 minutter mere, og tilsæt da den drænede pasta og ærterne. Kog videre ved svag varme i 1-2 minut, til retten er tyknet en smule, og pastaen har taget smag til sig. Vend revet parmesan i retten, og smag til med citronskal og -saft, salt og godt med friskkværnet peber.

Ingredienser

1 løg
1 fed hvidløg
600 squash
1 rapsolie (eller anden neutral olie)
1 knivspids chilipulver
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
3 dl grøntsagsbouillon
240 g kogte hvide bønner (fra dåse eller hjemmekogte)
1 dl piskefløde
150 g parmesan
300 g fettuccine (eller anden pastatype)
200 g frosne grønne ærter , optøede
Salt og peber

Find opskriften i Meyers Hverdagsbønner

Find bogen her