Sådan gør du
Dehydreret gulerod med havtornkompot og tangpulver
Skrub gulerødderne, og skær toppene af. Tør gulerødderne i ovnen ved 80° i ca. 12 timer – ikke på varmluft. De er færdige, når deres konsistens minder om vingummi.
Kom havtorn i en gryde sammen med æblemost, og lad det koge, til bærrene er godt udkogte. Blend kompotten, og opbevar den i køleskabet eller fryseren.
Skyl tangen. Fordel den på en bageplade beklædt med bagepapir, og tør den i ovnen ved 125° i ca. 2 timer. Lad tangen køle helt af på køkkenbordet, til den er kold og sprød. Pulveriser den i en morter eller blender.
Pensl de dehydrerede gulerødder med havtornkompot, og drys dem til sidst med tangpulver.
Ingredienser
4 gulerødder
100 g havtorn
1 dl æblemost
50 g tang , f.eks. søl eller nori (eller dansk blæretang, som kan samles ved kysten)