Tilbage til opskrifter

Dampede muslinger med jordskokker, løg og hvide bønner

Dampede muslinger med jordskokker, løg og hvide bønner. 

Sådan gør du

Tjek muslingerne for friskhed – de skal dufte af hav og være lukkede og hele. Kasser beskadigede muslinger og åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du giver dem et let bank mod køkkenbordet.

Skyl muslingerne grundigt igennem i koldt vand (hvis du bruger knivmuslinger, så lad dem evt. ligge lidt i en balje med vand og skylle sig selv igennem, så der kommer så meget sand som muligt ud af dem – de kan desværre gemme på en hel del.

Pil løg og hvidløg, og skræl jordskokkerne, og snit alle grønsagerne fint.

Varm en stor gryde op, og tilsæt olie, grønsager, bønner og timian. Sauter i 1 min., tilsæt så muslingerne, og lad dem sautere med i 1 min.

Tilsæt hvidvin, læg låg på gryden, og damp muslingerne i 2-4 min. Alle muslingerne skal åbne sig under dampningen, og er der nogen, der ikke åbner sig så smid dem straks ud – de er dårlige.

Server muslingerne direkte i gryden eller i en stor skål, krydr forinden med lidt salt og peber, og drys med hakket persille på toppen. Spis godt brød til, så du kan opsuge al den gode muslingesky.

Ingredienser

1 ½ kg blå-, hjerte- eller knivmuslinger
1 løg
1 fed hvidløg
4 jordskokker
2 spsk olivenolie
100 g kogte hvide bønner
10 kviste timian
3 dl hvidvin
½ bundt bredbladet persille
Havsalt og friskkværnet peber

Find opskriften i Almanak

Find bogen her