Tilbage til opskrifter

Coleslaw med fennikel og sommerkål

Dette klassiske barbecuetilbehør er skønt til det meste grillmad, til helstegt kylling, sandwiches m.m. En god coleslaw er cremet og sprød på samme tid. Sprødheden indløser fennikel og sommerkål til perfektion, men du kan sagtens variere med andre kålsorter og rodfrugter. Et drys friske krydderurter er også godt.

Sådan gør du

Rist fennikelfrøene på en tør pande i et par minutter ved middel varme, til de begynder at dufte. Knus dem let i en morter – der må godt være nogle hele frø tilbage.

Skær kålen og fenniklerne i tynde strimler på ca. 2 mm på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Du kan også bruge et råkostjern eller en foodprocessor. Læg de snittede grøntsager i koldt vand i 15-­20 minutter, så de bliver helt sprøde. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke

Rør mayonnaise og drænet yoghurt med citronsaft, sennep, honning, hvidløg og fennikelfrø. Smag til med salt og peber. Vend grøntsagerne med dressingen, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft

Ingredienser

1 spsk fennikelfrø
1 hoved sommerkål (eller spidskål)
2 fennikel
1 dl mayonnaise
1 dl drænet yoghurt
1 dl citronsaft
1 spsk dijonsennep
1 tsk honning
1 fed hvidløg
havsalt
friskkværnet peber

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her