Sådan gør du
Meyers mørdej
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker, så kornene ikke klumper sammen. Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 120 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen – enten på røremaskine eller med en elpisker med dejkroge. Pas på ikke at piske blandingen.
Tilsæt de resterende 350 g hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet. Bland tingene hurtigt, men grundigt, sammen.
Del portionen i to lige store dele, og rul dejen ud i 2,5 mm tykkelse mellem to stykker bagepapir.
Læg det ene hold dej og papir over på en lille plade eller bakke, sæt den i køleskab, og lad dejen hvile i minimum 1 time. Læg den anden dej i fryseren, så har du den til en anden god gang. Forvarm ovnen til 180° ved varmluft og gå i gang med frangipane-massen.
Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule. Beklæd en tærteform, der har løs bund med dejen. Buk forsigtigt dejen rundt om formens kant. Kør med en kagerulle hen over formens øverste kant, så du trimmer dejen af. Ret til med fingerspidserne.
Frangipane-masse
Mandelmel røres med smør, æg, sukker og til sidst tilsættes den blendede, syltede citron.
Formen fores med mørdej og fyldes med halvdelen af frangipane-massen. Kagen bages ved 180° i 15-30 minutter og dækkes til slut af mandelflager.
Ingredienser
Meyers mørdej
½ vaniljestang
240 g blødt smør
160 g flormelis
60 g mandelmel
2 æg
420 g hvedemel
1 tsk fint salt
Frangipane-masse
325 g mandelmel
250 g smør
326 g sukker
250 g æg
100 g mel
250 g syltet og blendet citron
Desuden
mandelflager