Den berømte kogebogsforfatter Madam Mangor introducerede i 1842 denne oprindeligt franske dessert til det køben­havnske borgerskab og gav den navnet fromage. Fromagen, som består af en gela­tinestivnet frugtsaft eller creme, der elegant er gjort luftig med flødeskum erstattede de mere bastante dessert­buddinger. Alle kan lave citronfromage, og vi kender ingen, der ikke elsker denne dessert.

Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Udblød husblassen i koldt vand. Kom sukker, citronsaft og -skal i en gryde, og lad det koge sammen i 2-3 min., til sukkeret er opløst.

Køl saften let af, og tilsæt herefter æggeblommer under piskning. Pisk det op til skum over svag varme. Knug husblassen fri for vand, og opløs den i citronskummet. Rør rundt, så du er sikker på, at der ikke er uopløste klumper af husblas i skummet. Hæld det så over i en skål, og lad skummet afkøle i 10-15 min. på køkkenbordet.

Pisk fløden til let skum, pas på at den ikke bliver for stiv, for du banker yderligere luft i den, når du skal vende den sammen med citronskummet. Vend citronskum og flødeskum forsigtigt sammen, og hæld det i en serveringsskål.

Sæt fromagen i køleskabet, og lad den sætte sig i 2-3 timer, inden du serverer den, gerne med en sprød vaffel og lidt flødeskum til. Fromagen kan sagtens laves dagen før og opbevares i køleskabet indtil servering.

Ingredienser

4 blade husblas
150 g sukker
1 ½ dl citronsaft
revet skal af 1 usprøjtet citron
3 past. æggehvider
½ liter piskefløde

Find opskriften i Almanak

Find bogen her

Praktisk information

Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.

 

Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:

Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.

Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.

Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kursus, denne skal nemlig fremvises ved ankomst. 

På vores bagekurser får I en masse lækkert bagværk med hjem efter kurset, derfor er det en god ide at tage et net eller en taske med. Vi har papirsposer til rådighed.  

 

Du må gerne overgive din kursusplads til en heldig bekendt, hvis du selv bliver forhindret. Deltageren skal blot medbringe ordrebekræftelsen på kursusdagen.

Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.