Tilbage til opskrifter

Chokoladepandekager med chokoladesovs

Klassiske pandekager, der her bliver løftet til skyerne med en kraftig chokoladesovs. Skal det være alvorligt svinsk, er en kugle vaniljeis kronen på værket

Lær at bage kanelsnurrer og andet bagværk på Meyers Bageskole

Se alle vores bagekurser her

Sådan gør du

Pandekager

Bland hvedemel, kakao, sukker, salt, kardemomme og æg i en skål, og pisk det godt sammen med et piskeris. Tilsæt sødmælk og smeltet smør, og lad dejen hvile i 20 min. i køleskabet. Bag pandekagerne på begge sider på en varm slip-let-pande, læg dem på en tallerken, efterhånden som de bliver færdige, og hold dem lune under et stykke alufolie. Lav nu chokoladesovsen.

Chokoladesovs

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Varm mælken op i en gryde, og hæld den hen over den hakkede chokolade under omrøring. Rør, til al chokoladen er smeltet, og sovsen er glat og blank. Server den lune chokoladesovs til pandekagerne.

Ingredienser

Pandekagedej

200 g hvedemel
30 g kakao
2 spsk sukker
1 knivspids salt
1 knivspids stødt kardemomme
3 æg
4 dl letmælk
10 g smør

Chokoladesovs

50 g mørk chokolade af god kvalitet
2 dl sødmælk

Find opskriften i Almanak

Find bogen her