Tilbage til opskrifter

Chokolademousse

Chokoladen Manjari er lavet på en kakaobønne, der hedder criollo, som er kendt for sine røde, bæragtige toner. Den passer derfor rigtigt godt til chokoladedesserter, der skal have noget at gøre med hindbær, kirsebær, brombær osv.

Sådan gør du

Hak chokoladen fint, kom den i en skål, og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommerne hvide og luftige med sukkeret. Hæld den smeltede chokolade ned i den luftige æggesnaps, og vend grundigt rundt. Pisk fløden til luftigt skum, og vend den hurtigt ned i chokolademassen – sørg for, at det bliver blandet grundigt. Hæld chokolademoussen op i flere små eller i en stor skål, og sæt den i køleskabet, hvor moussen skal hærde i 3-4 timer, inden du serverer den. Server chokolademoussen med friske hindbær eller brombær til.

Ingredienser

200 g mørk Manjari-chokolade 64%
9 pasteuriserede æggeblommer
75 g sukker
5 dl piskefløde
200 g brombær eller hindbær til servering