Sådan gør du
Chokolademousse
Smelt chokoladen sammen med olien over et vandbad.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hak dadlerne groft. Kom vand, vaniljekorn, vaniljestangen og dadler i en gryde, og lad det koge i 5-10 minutter, til dadlerne er blødgjorte. Fisk vaniljestangen op, og kasser den.
Blend daddelblandingen med den smeltede chokolade.
Pisk kikærtevandet til en helt stiv marengs. Vend forsigtig flormelis og et nip salt i marengsen.
Vend marengs og daddelchokoladeblandingen forsigtigt sammen, og kom moussen i glas. Stil dem i fryseren i mindst 1 time inden servering.
Syltet rabarber
Skyl rabarberne grundigt, og skær den grønne top fra. Skær rabarberne i tern på ca. 1 cm.
Kom sukker og vand i en gryde, og lad det koge op. Når sukkeret er opløst, tilsæt rabarberne, og lad dem simre i ca. 2 minutter. Lad rabarberne trække i lagen, til den er kold.
Kikærtemarengs
Pisk kikærtevandet til en stiv marengs. Vend forsigtigt flormelis og ganske lidt salt i.
Kom den piskede kikærtemarengs i en sprøjtepose, og lav små toppe på bagepapir på en bageplade. Bag marengsene ved 125° i ca. 45 minutter, sluk ovnen, og lad dem køle ned i ca. 30 minutter, i den slukkede ovn.
Ved servering
Top moussen med syltede rabarber, marengs og citronverbena eller citronmelisse
Ingredienser
Chokolademousse
160 g chokolade
1 spsk vindruekerneolie eller anden neutral olie
½ Vaniljestang
120 g dadler
80 ml vand
160 g kikærtevand (fra en dåse eller fra egne kogte kikærter)
40 g flormelis
1 knivspids salt
Syltet rabarber
200 g rabarber
100 g sukker
1 dl vand
Kikærtemarengs
80 g kikærtevand
40 g flormelis
1 knivspids salt
Desuden
Evt. citronverbena eller citronmelisse