Tilbage til opskrifter

Chokolademousse med syltet rabarber og kikærtemarengs

Chokolade, dadler, vanilje og rabarber giver smagen til denne skønne dessert, mens kikærtevand er den magiske ingrediens, der giver tekstur til både mousse og marengs.

Sådan gør du

Chokolademousse

Smelt chokoladen sammen med olien over et vandbad.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hak dadlerne groft. Kom vand, vaniljekorn, vaniljestangen og dadler i en gryde, og lad det koge i 5-10 minutter, til dadlerne er blødgjorte. Fisk vaniljestangen op, og kasser den.

Blend daddelblandingen med den smeltede chokolade.

Pisk kikærtevandet til en helt stiv marengs. Vend forsigtig flormelis og et nip salt i marengsen.

Vend marengs og daddelchokoladeblandingen forsigtigt sammen, og kom moussen i glas. Stil dem i fryseren i mindst 1 time inden servering.

Syltet rabarber

Skyl rabarberne grundigt, og skær den grønne top fra. Skær rabarberne i tern på ca. 1 cm.

Kom sukker og vand i en gryde, og lad det koge op. Når sukkeret er opløst, tilsæt rabarberne, og lad dem simre i ca. 2 minutter. Lad rabarberne trække i lagen, til den er kold.

Kikærtemarengs

Pisk kikærtevandet til en stiv marengs. Vend forsigtigt flormelis og ganske lidt salt i.

Kom den piskede kikærtemarengs i en sprøjtepose, og lav små toppe på bagepapir på en bageplade. Bag marengsene ved 125° i ca. 45 minutter, sluk ovnen, og lad dem køle ned i ca. 30 minutter, i den slukkede ovn.

Ved servering

Top moussen med syltede rabarber, marengs og citronverbena eller citronmelisse

Ingredienser

Chokolademousse

160 g chokolade
1 spsk vindruekerneolie eller anden neutral olie
½ Vaniljestang
120 g dadler
80 ml vand
160 g kikærtevand (fra en dåse eller fra egne kogte kikærter)
40 g flormelis
1 knivspids salt

Syltet rabarber

200 g rabarber
100 g sukker
1 dl vand

Kikærtemarengs

80 g kikærtevand
40 g flormelis
1 knivspids salt

Desuden

Evt. citronverbena eller citronmelisse

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her