Tilbage til opskrifter

Chiapandekager med jordbær, hyldeblomst og estragonsukker

  • Chiapandekager med jordbær og estragonsukker

Pandekagerne her er en favorit til søndag morgener. De har en saftig konsistens og en mild smag, der gør dem velegnede til både morgenmad, dessert og madpandekager – hvis du til sidstnævnte dropper vaniljen og skruer ned for sukkeret.

Sådan gør du

Chiapandekager

Bland chiafrø med vand i en lille skål, og lad det stå i ca. 5 minutter, til det har en geleagtig konsistens. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom evt. stangen i et lille glas sukker, måske sammen med andre "brugte" vaniljestænger – så kan du bruge vaniljesukkeret næste gang, du laver pandekager.

Kom havregryn, mandelmælk, bananer i grove stykker, vaniljekorn, sukker, kanel og salt i en blender. Blend, til dejen har en glat konsistens – den må gerne være en smule tykkere end almindelig pandekagedej. Er dejen for tør, så juster med ekstra mandelmælk.

Bland de udblødte chiafrø i dejen. Rør det godt sammen, og lad det stå og sætte sig i et par minutter. Varm en pande med olie op, og steg pandekagerne gyldne ved middelvarme – i den størrelse, du kan lide dem. Pandekager i amerikansk morgenmadsstørrelse kræver ca. 2 spsk. dej per styk. De skal have ca. 2-3 minutter på hver side.

Marinerede jordbær

Skyl jordbær og hyldeblomstskærm. Skær stilken af jordbærrene, og halver dem. Hak eller pluk hyldeblomstskærmen. Bland jordbær, hyldeblomst, sukker og citronsaft forsigtigt sammen, og lad dem stå og trække, til sukkeret er opløst.

Estragonsukker

Skyl estragonen, og pluk de tykkeste stilke fra. Kom estragonblade og sukker i en blender, og blend til sukkeret er grønt.

Ved servering

Server pandekagerne med jordbær, og drys med estragonsukker, og evt. lidt hele estragonblade og hyldeblomster.

Ingredienser

Chiapandekager

2 tsk chiafrø
2 tsk vand
½ vaniljestang
125 g havregryn
120 ml mandelmælk
2 modne bananer
2 spsk sukker
½ tsk stødt kanel
¼ tsk salt

Marinerede jordbær

250 g jordbær
1 skærm hyldeblomst
2 spsk sukker
1 tsk citronsaft

Estragonsukker

1 håndfuld estragon
4 spsk sukker

Desuden

vindruekerneolie eller kokosolie til stegning

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her