• Meyers brunkager

Disse forrygende brunkager smages til med appelsinskal og er uden sukat. Du kan dog tilsætte 25 g hakket sukat, hvis du ønsker det. Det er essentielt, at du ikke overbager dem; knashårde brunkager er der ikke meget ved.

Bestil maden ud af huset — leveret lige til døren

Se alle vores catering menuer her

Sådan gør du

Smelt smør, sirup, brun farin og sukker forsigtigt i en gryde, indtil det bliver håndvarmt. Kom krydderierne ned i smørmassen og rør dem godt ud. Rør melet i smørmassen sammen med potaskevandet, mandlerne og appelsinskal.

Rør/ælt det hele sammen til en homogen dej uden at ælte for meget. Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm. Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer eller endnu bedre i fryseren i en time eller mere.

Skær dej-pølsen ud i tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne ved 200°, indtil de er pænt brune uden at være for mørke (ca. 6 minutter).

Tip

Når du laver småkager eller tærtebunde, er det vigtigt at du ikke ælter dejen for meget. Gør du det, vil kagerne have tendens til at blive seje i stedet for sprøde. Så ælt/rør endelig ikke dejen i længere tid end lige til det punkt, hvor ingredienser er samlet og dejen virker 'homogen' og ensartet. Dette gælder både når du ælter i hånden, i en køkkenmaskine eller i en foodprocessor.

Ingredienser

200 g smør
150 g sirup
75 g brun farin
125 g sukker
5 g stødte Nelliker
5 g stødt allehånde
5 g stødt kanel
5 g potaske (udrørt i 2 spsk. vand)
40 g hakkede mandler
½ appelsinskal (fintrevet)
400 g hvedemel