Tilbage til opskrifter

Brunede kartofler af vand, sukker og smør

Brunede kartofler er for mange lidt af en stressfaktor før julemiddagen. Karamel er en lunefuld størrelse, der er sensitiv over for faktorer som temperatur og fugtighedsgrad, og som overreagerer kraftigt, hvis man rører i den på det forkerte tidspunkt. Her får du opskriften på vores opskrift på de skønne brunede kartofler.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Kog kartoflerne til de lige er møre og skyl dem i koldt vand. Pil dem med en urtekniv og lad dem køle helt af (kan du evt. gøre dagen inden). Smelt sukkeret på en god solid pande ved jævn varme til sukkeret bliver til en mørkebrun karamel (en lille smule lysere end cola) og der ingen klumper er tilbage. Pas på karamellen ikke branker og bliver for mørk, gør den det, må du starte forfra.

Kom vandet på (pas på, det kan sprøjte) og lad det karamelliserede suk-ker blive opløst. Kom kartoflerne i og lad dem simre i karamellen, indtil de er smurt ind i fed karamel. Som det sidste tilsætter du smørret og lader det koge ned i tre minutter.

Ingredienser

1 kg kartofler (gerne æggeblomme eller aspargeskartofler)
6 spsk sukker
1 dl vand
25 g smør

Find opskriften i Meyers julemad


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Simremad

    På dette kursus, inspireret af Claus Meyers kogebog "Meyers Simremad", dykker vi ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden. Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god vin i glasset. Simremad er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet – slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

    Læs mere og bestil

En af julens klassikere, som det i den grad kan betale sig at lave selv. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du hjemmelavet rødkål