Sådan gør du
Smør et ovnfast fad med smør, og drys med 2 spsk. sukker. Skær brødet i tynde skiver. Fjern kernehuset på æblerne, og skær også æblerne i tynde skiver, og læg brød og æbler skiftevis i fadet, og drys med lyse rosiner ind imellem. Pisk æg, fløde, mælk og resten af sukkeret sammen, flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, og kom begge dele i æggemassen.
Hæld massen hen over brødet og æblerne i fadet, drys med flormelis, og bag ved 180° i ca. 25 minutter, til desserten er gylden og sprød på toppen.
Drys en smule flormelis over brødbuddingen ved servering, og spis den lun med lidt cremefraiche, is eller letpisket fløde til.
Ingredienser
25 g smør
140 g rørsukker
½ daggammelt hvedebrød
4 danske æbler
100 g lyse rosiner
4 æg
3 dl fløde
3 dl letmælk
1 vaniljestang
2 spsk flormelis