Tilbage til opskrifter

Braiseret oksespidsbryst

Braiseret spidsbryst af frilandsokse med bagte løg og svampe i intens skysauce, smagt til med både kirsebæreddike og reduceret kirsebærsaft for at bidrage med intensitet og frugtighed. En skøn ret som smager himmelsk sammen med kogte kartofler vendt med smør og urter eller en rodfrugtmos.

Sådan gør du

Puds kødet af og skær det i passende stykker. Brun kødet godt af på en glohed pande og læg det i en støbejernsgryde eller stegeso sammen med halverede løg og svampe. Tilsæt fond, sæt låg på gryden og tilbered det i ovnen på 155-160° i 4-5 timer, indtil kødet er helt mørt og trevler. Si væden fra gryden med kød og grøntsager. Lav en smørbolle af blødt smør og mel, og pisk så smørbollen ind i væden. Smag til med soja, kirsebæreddike, kirsebærsaft og peber. Server med kogte kartofler vendt med smør og urter eller en rodfrugtmos.

Ingredienser

600 g oksespidsbryst
5 dl hønsefond (eller kalvefond)
500 g rødløg
30 g smør
30 g mel
soja
kirsebæreddike
Friskkværnet peber
inddampet kirsebærsaft
blommesirup (fra Meyers)