Sådan gør du
Puds kødet af og skær det i passende stykker. Brun kødet godt af på en glohed pande og læg det i en støbejernsgryde eller stegeso sammen med halverede løg og svampe. Tilsæt fond, sæt låg på gryden og tilbered det i ovnen på 155-160° i 4-5 timer, indtil kødet er helt mørt og trevler. Si væden fra gryden med kød og grøntsager. Lav en smørbolle af blødt smør og mel, og pisk så smørbollen ind i væden. Smag til med soja, kirsebæreddike, kirsebærsaft og peber. Server med kogte kartofler vendt med smør og urter eller en rodfrugtmos.
Ingredienser
600 g oksespidsbryst
5 dl hønsefond (eller kalvefond)
500 g rødløg
30 g smør
30 g mel
soja
kirsebæreddike
Friskkværnet peber
inddampet kirsebærsaft
blommesirup (fra Meyers)