Sådan gør du
Bønner
Hæld vandet fra de udblødte bønner.
Pil løg og hvidløg, og skræl guleroden, og kom grønsagerne i en gryde sammen med bønner og timian. Hæld vand på, så det står ca. 5 cm over bønnerne.
Bring gryden i kog, skum kogelagen af, og skru ned på lavt blus. Lad bønnerne koge i 40 -50 min., til de er møre, men stadig har lidt bid, og hæld dem til afdrypning i et dørslag.
Vend bønnerne med olivenolie, eddike, salt og peber, mens de er lune – så suger de smagen til sig.
Salat
Snit selleri, hvidløg, skalotteløg, og kom dem ned i skålen til bønnerne.
Skær soltørret tomat og tomater ud i små tern, og vend også dem i bønnerne. Smag bønnerne til med hakket estragon, og evt. ekstra salt og peber.
Vend rundt i bønnerne, og lad dem trække i 10 -15 min. inden de serveres, så alle elementer får tid til at hygge sig med hinanden.
Spis bønnerne som tilbehør til middagsbordet eller som selvstændig vegetarret med godt brød.
Ingredienser
Bønner og kogelage
150 g tørrede hvide bønner, udblødt i koldt vand i 12 timer
1 løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
5 kviste timian
Fyld
2 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike
Havsalt
Friskkværnet peber
1 tsk honning
3 stængler bladselleri
1 fed hvidløg
2 skalotteløg
½ bundt estragon
2 forårsløg
50 g soltørrede tomater
200 g friske tomater
¼ frisk rød chili, befriet for kerner