Få maden leveret til påskefrokosten. Menuen er hjemmelavet fra top til bund og klar til servering hjemme hos dig.

Se årets påskemenu her

Sådan gør du

Pil løgene, og skær dem i både, og skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kom løg og gulerødder i en gryde sammen med resten af ingredienserne, undtagen dild og sildefileter, og kog lagen op.

Træk så gryden af varmen, og lad lagen køle godt af. Kom sildefileterne i et stort sylteglas, hæld den kolde lage over dem, og kom plukket dild med ned i glasset. Luk glasset tæt, sæt det i køleskabet, og lad bondesilden trække i minimum 3 dage, inden du spiser af dem.

Server bondesilden på rugbrød, og top med rå løg og evt. frisk dild.

Tip

Bondesild kan holde sig i ca. 2-3 måneder uåbnet i køleskab, og ca. 20-25 dage, når du har åbnet for glasset.

Ingredienser

2 rødløg
3 gulerødder
1 dl koldpresset rapsolie
1 dl æbleeddike
1 dl rørsukker
1 dl vand
4 laurbærblade
1 spsk hele sorte peberkorn
1 spsk enebær
1 spsk korianderfrø
2 spsk grov sennep
10 marinerede sild (sildefileter af god kvalitet)
1 bundt dild

Find opskriften i Almanak

Find bogen her