Sådan gør du
Blomkålssuppe
Pluk blomkålene i buketter, og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.
Sæt en gryde over med rapsolien, og steg løg og hvidløg ved svag varme, til de er glasklare.
Tilsæt blomkålen, og lad den stege med et øjeblik. Hæld så mælk på, og lad det simre, til blomkålen er mør, det tager ca. 10-15 minutter.
Blend det hele til en glat, cremet suppe, og smag til med salt og peber.
Krydderurtesalat
Skær skalotteløget i helt tynde ringe – så tynde som muligt, da de skal rå i salaten. Pluk bladene af sødskærmstilkene og hak hasselnødderne groft. For ekstra smag og knas kan du riste hasselnødderne, kort på en pande.
Vend det hele i en skål sammen med rapsolien og eddiken. Smag til med salt og peber, sukker og evt. lidt mere eddike.
Servering
Server suppen varm, med et par skefulde af krydderurtesalaten på toppen af hver portion suppe.
Ingredienser
Blomkålssuppe
400 g blomkål
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk koldpresset rapsolie
6 dl letmælk
salt
friskkværnet peber
Krydderurtesalat
1 skalotteløg
1 bundt sødskærm (eller kørvel)
60 g hasselnødder
2 tsk koldpresset rapsolie
2 tsk æblecidereddike
Evt. lidt sukker