Tilbage til opskrifter

Blomkålssuppe med krydderurtesalat

Denne suppe er lynhurtig, dejlig, mild og cremet. Krydderurtesalaten tilføjer et friske, skarpe noter af dansk natur. Hvis du serverer den med kogt perlebyg og bagt fisk, kan retten bruges som delikat hovedret, til sæsonens festligheder.

Sådan gør du

Blomkålssuppe

Pluk blomkålene i buketter, og skær dem i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint.

Sæt en gryde over med rapsolien, og steg løg og hvidløg ved svag varme, til de er glasklare.

Tilsæt blomkålen, og lad den stege med et øjeblik. Hæld så mælk på, og lad det simre, til blomkålen er mør, det tager ca. 10-15 minutter.

Blend det hele til en glat, cremet suppe, og smag til med salt og peber.

Krydderurtesalat

Skær skalotteløget i helt tynde ringe – så tynde som muligt, da de skal rå i salaten. Pluk bladene af sødskærmstilkene og hak hasselnødderne groft. For ekstra smag og knas kan du riste hasselnødderne, kort på en pande.

Vend det hele i en skål sammen med rapsolien og eddiken. Smag til med salt og peber, sukker og evt. lidt mere eddike.

Servering

Server suppen varm, med et par skefulde af krydderurtesalaten på toppen af hver portion suppe.

Tip

Sødskærm er en vild dansk krydderurt, også kaldet spansk kørvel, hvis du ikke kan få sødskærm kan du bruge en blanding af estragon og almindelig kørvel. Du kan naturligvis bruge andre krydderurter i stedet, alt efter hvad du har til rådighed.

Ingredienser

Blomkålssuppe

400 g blomkål
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk koldpresset rapsolie
6 dl letmælk
salt
friskkværnet peber

Krydderurtesalat

1 skalotteløg
1 bundt sødskærm (eller kørvel)
60 g hasselnødder
2 tsk koldpresset rapsolie
2 tsk æblecidereddike
Evt. lidt sukker