Tilbage til opskrifter

Blomkålscouscous

Denne sprøde blomkålssalat er mægtig godt tilbehør til mange fiskeretter eller til en stegt kylling fyldt med estragon. Den er super på en buffet, ligesom den med sin mildhed egner sig fortrinligt som tilbehør til spegede sager.

Sådan gør du

Fjern bladene på blomkålen, skyl grundigt, og del kålen i store buketter. Pluk estragon og brøndkarse i blade, og gem de flotteste til topping. Kør først blomkålen til grove korn i en foodprocessor, og derefter mandlerne. Vend begge ting med revet parmesan, citronsaft og -skal, olivenolie, de hakkede løg og de plukkede krydderurter. Smag til med salt, sukker og et kværn sort peber. Anret på et flot fad, top med krydderurter, høvlet parmesan og masser af sort peber.

Ingredienser

500 g
6 estragon
1 håndfuld brøndkarse
100 g ristede mandler
100 g revet parmesanost
½ usprøjtet citron
1 dl olivenolie
2 spsk hakket skalotteløg
havsalt
sukker
Friskkværnet peber

Desuden

40 g parmesanost (høvlet i spåner)
Friskkværnet peber