Tilbage til opskrifter

Bagte og sprøde gulerødder med gulerodspuré

Gulerødder fra tre vinkler. De bliver ekstra smukke, hvis du kan skaffe dem i forskellige farver. Oliven giver både aroma, salt, bitterhed og umami til retten. Server som forret med godt brød, der kan bruges til at søbe resten af pureen op med, eller som tilbehør til hovedretter.

Sådan gør du

Tørrede oliven

Udsten olivenerne, og skær dem i grove stykker. Tør dem i ovnen ved 150° i 1 time.

Gulerødder

Skræl eller skrub alle gulerødderne. Vælg den største af dem, og skær den i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern eller med en tyndskræller.

Læg skiverne direkte i koldt vand, så de bliver helt sprøde. Vend 1/3 af de resterende gulerødder med 1⁄2 dl olie, salt og peber, og bag dem i ovnen ved 225° i ca. 30 minutter, til de er møre.

Skær resten i grove stykker, kom dem i en gryde sammen med hvidløg og salt, og dæk med vand. Kog gulerødderne møre – det tager ca. 20 minutter. Hæld kogevandet fra, men gem det.

Blend gulerødder og hvidløg til en glat pure med 1⁄2 dl olivenolie og lidt af kogevandet. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Servering

Hæld vandet fra de tyndtskårede gulerødder, og slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke.

Vend dem med lidt olie, citronsaft, salt og peber. Server de tre elementer for sig, eller lav en samlet, flot anretning: Anret gulerodspuréen i bunden af en tallerken, og fordel de bagte gulerødder ovenpå.

Drys med de tørrede oliven, top med de tyndtskårede gulerødder, og drys til sidst med knuste hibiscusblade.

Tip

Lav gerne en stor portion tørrede oliven, og opbevar dem i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur. De kan holde sig i mindst et par måneder.

Ingredienser

Tørrede oliven

50 g sorte oliven

Gulerødder

1 ¼ kg gulerødder (gerne i flere farver)
1 fed hvidløg
½ tsk salt
1 dl olivenolie

Desuden

olivenolie
citronsaft
havsalt
Friskkværnet peber
1 tsk knuste hibiscusblade (kan købes i helsekost-butikker)

Find opskriften i Meyers Grøn Mad

Find bogen her