Sådan gør du
Torsk
Skær skindet af fisken og salt den på begge sider, og lad den marinere natten over. Næste dag tørres fisken af, og der kommes en lille smule olivenolie og en smørklat på hver side, samt en lille kvist citrontimian. Bag fisken ved 150 grader i ca. 6-8 minutter, alt efter hvor tyk fisken er.
Cremet muslingesuppe
Rens muslingerne i vand så der ikke er noget sand og snavs tilbage. Kom muslingerne, fiskeben, urter og krydderier i en gryde og hæld vin og vand på. Kog det hurtigt op og lad det simre under låg i ca 20 minutter. Sluk for blusset og lad det trække i 10 minutter. Sigt suppen og tilsæt fløden og reducer evt. en smule. Smag til og skum suppe med en stavblender.
Purløg
Hak purløgen og blend den sammen med olien i 7 minutter på en blender med fuld hastighed. Sigt olien og opbevar den på køl. Kan også fryses.
Hvide asparges
Skræl aspargesene, gem skrællerne, og skær dem i 1 cm. tykke skiver. Damp dem ”al dente” og smag til med salt og peber.
Kartoffel chips
Start med at komme aspargesskrællerne på bagepapir og brænd den af i ovnen ved 250 grader indtil de er helt forkullet. Knus dem til pulver. Skær de små kartofler i tynde skiver på et mandolinjern og kom dem i kold vand for at fjerne så meget stivelse som muligt. Tør dem og friter dem sprøde i olien ved 140 grader. Når de er sprøde og lysebrune kommes de på fedtsugende papir og krydres med salt, eddikepulver og aspargesasken.
Urter
Skyl, slyng og tør urterne. Opbevar dem på køl i en boks med lidt papir i bunden.
Anretning
Se videoen nederst på siden.
Ingredienser
Torsk
140 g torskeryg (70 g pr. person)
salt
Cremet muslingesuppe
1 kg Blåmuslinger
300 g fiskeben
2 dl hvidvin
1 dl vand
10 g ingefær
1 kvist citrontimian
10 korianderblade
1 laurbærblad
1 kvist dild
1 kvist løvstikke
1 ½ dl piskefløde
salt og peber
citronsaft
Purløgsolie
100 g purløg
200 g vindruekerneolie
Hvide asparges
1 hvid asparges (1/2 asparges pr. person)
Lidt smør, vand og timian
Kartoffel chips
Små kartofler
salt og frysetørret eddike
Aspargesskrællerne
Olie til fritering
Urter
Plukket dild
Plukket brøndkarse