Tilbage til opskrifter

Avokadosalat med gulerødder, mynte og bergamot

Denne helt enkle avokadosalat får en citrusagtig og let parfumeret aroma fra bergamotolie, der er et udtræk af bergamotfrugtens skal. Du kender sikkert smagen fra altheabolsjer og earl grey-­te. Olien er meget kraftig, så brug kun ganske lidt. Hvis du ikke lige har bergamotolie ved hånden, kan du give den lidt mere citronskal. Eller gå i en helt anden retning med et pift stærk chilisauce og frisk koriander.

Sådan gør du

Rør citronsaft, appelsinskal, olivenolie, bergamotolie, honning og finthakket hvidløg sammen. Smag til med salt og peber.

Skær avokadoen i to, og fjern stenen – den bedste måde er med et enkelt hug i stenen med en skarp og tung kniv, hvorefter du kan løfte stenen ud. Pil skallen af. Skær avokadoen i skiver, og læg dem på et fad. Pensl med lidt af dressingen på hver side af avokadoskiverne, så holder de farven, mens du gør resten klar.

Skræl gulerødderne, og skær dem i helt tynde skiver på et mandolinjern. Læg dem i koldt vand sammen med mynte, kørvel, citronmelisse og spinat i 10­15 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke

Vend gulerødderne og evt. blomster med resten af dressingen, og anret dem sammen med avokadoen. Krydr med salt og peber.

Tip

Denne salat bliver endnu bedre af lidt krabbekød eller friskkogte rejer.

Ingredienser

1 dl citronsaft
1 spsk skal af en usprøjtet appelsin kun den orange del, finthakket
1 dl olivenolie
1 tsk bergamotolie
1 spsk flydende honning
1 fed hvidløg
1 tsk salt
friskkværnet peber
2 spisemodne avocadoer
4 mellemstore gulerødder (ca. 400 g)
2 håndfulde mynte, kørvel, citronmelisse og babyspinat (du kan sagtens bruge andre eller færre urter) evt. spiselige blomster, f.eks. tallerkensmækkere

Find opskriften i Meyers salater året rundt

Find bogen her