Sådan gør du
Skræl 2 af appelsinerne med en kartoffelskræller, og sørg for, at der ikke kommer noget af det hvide med på skrællerne. Skær skrællerne i tynde strimler, og kom dem i en gryde med vandet. Lad strimlerne koge i 15-20 min. Skær med en kniv skrællen af resten af appelsinerne, så alt det hvide kommer af, og der kun er det rene appelsinkød tilbage.
Skær appelsinkødet i små tern. Kom appelsintern og fennikelfrø op i gryden til strimlerne, tilsæt citronsaft, og lad det simre på lav varme i 30 minutter under låg.
Tilsæt sukkeret efter de 30 minutter, og lad det simre i yderligere 30 minutter til en tæt kompot. Marmeladen burde have en passende konsistens nu, men du kan evt. tykne med lidt geleringspulver, hvis du synes.
Kom den varme marmelade på skoldede, Atamonskyllede syltetøjsglas, og opbevar dem i køleskabet. Marmeladen kan holde sig uåbnet i 45 måneder i køleskabet og 34 uger i køleskabet, hvis den er åbnet.
Ingredienser
10 usprøjtede appelsiner
1 citron
5 dl vand
10 fennikelfrø
500 g rørsukker