Tilbage til opskrifter

Annas pasta med tempeh, stegte svampe, fløde og trøffel

  • Råvarer Meyers

Anna Guy er souschef i vores Frokostkøkken. Her deler hun sin opskrift på en grøn servering med fuld tryk på smagen og en intens umami fra både tempeh, trøffel og svampe. Tempeh er et produkt lavet af naturligt gærede sojabønner og stammer oprindeligt fra Indonesien. Tempeh er oplagt at bruge i det plantebaserede køkken, da det er en god proteinkilde og bidrager med fylde og en god konsistens. 

Sådan gør du

Bechamelsauce, tynd

Smelt smørret i en gryde ved mellemvarme, drys mel i under grundig omrøring med et piskeris og tilsæt mælk gradvist, mens du rører godt. Smag bechamelsaucen til med salt og peber og lad den koge igennem i et par minutter, til den bliver glat og lind.

Skær tæmpeh i tern - ca. 20x20 cm. Skær løg og svampe nogenlunde samme størrelse. Fint hak hvidløgene eller riv på microplane rivejern.

Steg tæmpeh i en gryde indtil gyldent, tag stykkerne op læg i en skål. Kom løg, hvidløg og svampe gryden og sauter, til løgene er klare. Tilsæt bechamel, den stegte tæmpeh, trøffelpasta og kog op. Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.

Lige inden servering kommes der friskhakket persille og timian i. Serveres med friskkogt pasta.

Ingredienser

Bechamelsauce

25 g smør
35 g hvedemel
5 ½ dl sødmælk
½ tsk salt
Friskkværnet peber

Derudover

1 zittauerløg
150 g blandede svampe
150 g Tæmpeh (røget)
2 fed hvidløg
10 g Trøffelpasta
¼ bundt frisk timian
¼ bundt bredbladet persille
1 tsk økologisk citron
2 spsk smagsneutral olie
salt
peber
Friskkogt pasta