Sådan gør du
Steg løg og hvidløg i en bredbundet gryde i lidt olie, til de er glasklare – ca. 2 minutter. Tilsæt laurbærblade, flækærter og vand, og krydr med salt og peber. Bring gryden i kog, og fjern det skum, der danner sig, med en ske. Lad ærterne simre sig møre under låg, til de kan moses mellem to fingre, men ikke er kogt helt ud til mos – ca. 35-40 minutter.
Tag suppen af varmen, og lad den stå et par minutter uden låg, mens du rører parmesan, æggeblommer og ½ dl olivenolie sammen i en skål. Rør blandingen i den varme suppe, så den bliver lys og cremet. Smag til med citronsaft og ekstra salt og peber om nødvendigt. Vend grønne ærter og hakket persille i, og servér.
Ingredienser
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakkede
olivenolie
3 laurbærblade
250 g flækærter
1 ⅘ liter vand
Salt og peber
75 g parmesan, revet fint
3 æggeblommer
Saft af 1½-2 citroner
200 g grønne ærter (friskbælgede eller evt. fra frost)
1 håndfuld persille, hakket fint