Sådan gør du
Brug en foodprocessor eller stavblender til at blende de udblødte, drænede kikærter/flækærter, grønne ærter, persille, løg, hvidløg og olie til en ensartet grøn fars. Smag farsen til med spidskommen, chili og salt.
Varm olien op i en lille kasserolle til ca. 180° – eller til den syder og bobler omkring enden af en tændstik uden svovl. Form små aflange falafler med en spiseske og håndfladen, og læg dem først på en tallerken, indtil du har 5-6 stykker, og fritér så dem sammen, til de er godt gyldne – ca. 3 minutter.
Ingredienser
250 g kikærter eller flækærter, udblødt natten over
200 g grønne ærter, friskbælgede eller optøede 1 lille håndfuld persille, finthakket
½ løg, revet eller finthakket
2 fed hvidløg, revne
2 spsk olie
1 ½ tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
½ liter rapsolie eller anden neutral olie til fritering (falaflerne kan også pandesteges)