En flot grøn og let krydret falafel, der kan varieres, alt efter hvad du har lyst til og har i grøntsagsskuffen (se tip nederst). Servér falaflerne i lune fladbrød med snittede grøntsager og yoghurtdressing – eller som bowl med en hummus og salat.

Sådan gør du

Brug en foodprocessor eller stavblender til at blende de udblødte, drænede kikærter/flækærter, grønne ærter, persille, løg, hvidløg og olie til en ensartet grøn fars. Smag farsen til med spidskommen, chili og salt.

Varm olien op i en lille kasserolle til ca. 180° – eller til den syder og bobler omkring enden af en tændstik uden svovl. Form små aflange falafler med en spiseske og håndfladen, og læg dem først på en tallerken, indtil du har 5-6 stykker, og fritér så dem sammen, til de er godt gyldne – ca. 3 minutter.

Tip

I stedet for de grønne ærter kan du bruge fx broccoli, blomkål eller revet rødbede, som du klemmer saften ud af. Så får du en helt rød falafel. Græskar, som du ligeledes river og presser saft ud af, giver en flot orange falafel, og du kan også bruge rodfrugter som knoldselleri og persillerod.

Ingredienser

250 g kikærter eller flækærter, udblødt natten over
200 g grønne ærter, friskbælgede eller optøede 1 lille håndfuld persille, finthakket
½ løg, revet eller finthakket
2 fed hvidløg, revne
2 spsk olie
1 ½ tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
½ liter rapsolie eller anden neutral olie til fritering (falaflerne kan også pandesteges)

Find opskriften i Meyers Hverdag

Find bogen her