Tilbage til opskrifter

Æggeblommecreme

Her er en opskrift fra vores eventkøkken, som har udviklet en røget æggeblommecreme, der både kan bruges som dip til tapas, under laks på en lille hapser eller til at dyppe grøntsagsstænger i.

Sådan gør du

Æggeblommer confiteres i vacummpose ved 64 grader i 45 min. OBS! Køl dem ned straks efter, så de sætter sig.

Kog de hele æg i 9-10 min., så de er hårdkogte. Læg hårdkogte æg på en rist, og ryg dem over røgsmuld i ca. 1 time. OBS! Sørg for at komme et låg over, så de virkeligt bliver røget.

Kapers og artiskokhjerter hakkes, og purløg skæres. Blend blommer og røget æg, og tilsæt olien lidt efter lidt. Rør kapers, artiskokhjerter og purløg i. OBS! Smag til med salt, peber og æblecidereddike

Ingredienser

300 g Røget æg (der skal bruges hele æg)
15 g kapers
320 g confiteret æggeblomme
100 g rapsolie
450 g artiskok
15 g purløg
Evt. lidt æblecidereddike