I denne opskrift har vi listet så mange æbler som muligt ned i muffindejen uden af den grund at sætte den lille kages luftighed over styr. Resultatet er nogle meget saftige muffins, som holder sig friske og fugtige i flere dage.

Sådan gør du

Tag de sorte kardemommefrø ud af kapslerne, rist frøene let på en tør pande, og knus eller stød dem til et fint pulver i en krydderikværn eller morter. Rør rapsolie, yoghurt, sukker og brun farin grundigt sammen i en skål, og rør også de finthakkede hasselnødder i.

Sigt mel, krydderier, salt og bagepulver sammen, og rør æggene i yoghurtmassen et ad gangen skiftevis med de tørre ingredienser. Befri æblerne for kernehuse, men behold skrællen på, og skær dem i små tern. Vend æbleternene i dejen, og hæld dejen i muffinforme, som i forvejen er penslet med rapsolie og drysset med lidt sukker og rasp i bunden.

Bag dine æblemuffins ved 180° i ca. 20 minutter, til en strikkepind kan stikkes i kagerne og trækkes ud igen, uden at der sidder dej på den. Lad kagerne hvile lidt, vend dem så ud af formene, og lad dem køle helt af på en bagerist.

Ingredienser

5 grønne kardommekapsler
½ dl koldpresset rapsolie
¾ dl yoghurt
140 g sukker
75 g brun farin
50 g finthakkede hasselnødder
140 g hvedemel
½ spsk stødt kanel
1 knivspids salt
2 tsk bagepulver
2 æg
400 g æbler (f.eks. gråsten eller ingrid marie)

Desuden

muffinforme (gerne i silikone)
rapsolie (til at pensle med)
lidt sukker
lidt rasp

Find opskriften i Meyers Bageri

Alle de bedste opskrifter på brød og kager fra Meyers eget bageri

Find bogen her

Bagekurser hos Meyers

Lær at mestre forskellige bageteknikker og bag aromatiske og saftige brød og kager på et af vores kurser. Du kan lære at takle alt fra smørbagte croissanter til den om populære surdej - og alt derimellem.

Bagekurser i Meyers

Bagekursus, bageskole, kært barn har mange navne. Kom med i køkkenet og lær at bage, når vi går sammen om meltyper, ælteteknikker, dejtyper, hævetider, bagemetoder og ikke mindst surdej. På kurserne lærer du blandt andet om hvordan man laver surdej til rugbrød, og du lærer bestemt også hvordan du bager de flotteste brød i byen.

Vores Bagekursus vol. 1 er for dig, der er begynder. Hvis du er let øvet og har mod på at prøve kræfter med et 100% surdejsbrød, så er Bagekursus vol. 2 noget for dig. Er du øvet så er Meyers surdejsskole vores hidtil mest nørdede bagekursus. Hvis du vil prøve kræfter med det glutenfrie univers, så har vi et Glutenfrit Bagekursus. Er du vild med smørfyldte deje, så er vores Bagekursus om Croissanter og Wienerdeje for dig. Vores bagekurser afholdes i Meyers Madhus i København. 

Bagning og meltyper