En rigtig god måde at bruge slåede eller brune æbler på er til en mos, kompot eller grød. Her har du en opskrift på æblemos, du kan bruge i en gammeldags æblekage, som topping på vafler eller på din morgengrød eller yoghurt.

Sådan gør du

Fjern kernehuset, og skær æblerne ud i grove tern. Det er ikke nødvendigt at skrælle dem, da der er masser af både smag og farve i æbleskrællen.

Kom æblerne i en gryde sammen med sukker, citronskal og ­saft og flækket vaniljestang.

Kog forsigtigt op under låg, så æblerne lige smider lidt væske, og kog dem så i ca. 10­-15 minutter til en tæt, grov mos.

Mas mosen gennem en stormasket sigte, så den bliver flot og glat.

Smag evt. mosen til med lidt ekstra sukker og citron.

Ingredienser

500 g æbler
75 g sukker (husk mængden af sukker kan afhænge af, hvilke æbler du bruger, så smag dig frem)
1 citron (saft og skal)
½ vaniljestang

Find opskriften i Almanak

Find bogen her