En simpel æblekage, der også kan bages med pærer, rabarber eller ferskener. 

Sådan gør du

Skær smørret i store stykker, og lad det stå på køkkenbordet i en halv time, så det bliver blødt. Imens kan du finde de andre ting frem og måle dem af. Kom både marcipan og sukker i en stor skål.

Bland marcipan og sukker godt sammen med hænderne.

Ælt smørret sammen med marcipanmassen, til der ikke er flere klumper.

Kom halvdelen af melet og halvdelen af æggene i, og ælt det sammen, til du har en ensartet dej. Gør det samme med resten af melet og æggene.

Kom bagepapir i et ovnfast fad, og fordel dejen jævnt i fadet. Skær æblerne i både, og skær kernehusene ud. Skær æblebådene i halve.

Vend æblestykkerne med kanel og kardemomme. Fordel æblerne ud over dejen, og tryk dem godt ned i dejen. Bag kagen ved 200° varmluft i 30-40 minutter, til den er flot gylden.

Tip

Når den færdigbagte kage er kølet af, så den kun lige er lun, kan du sigte lidt flormelis ud over den. Det giver en flot overflade på den gyldenbrune kage.

Ingredienser

150 g smør
200 g marcipan
200 g sukker
4 æg
100 g hvedemel
4 æbler
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme

Desuden

evt. flormelis til pynt