Sådan gør du
Skær smørret i store stykker, og lad det stå på køkkenbordet i en halv time, så det bliver blødt. Imens kan du finde de andre ting frem og måle dem af. Kom både marcipan og sukker i en stor skål.
Bland marcipan og sukker godt sammen med hænderne.
Ælt smørret sammen med marcipanmassen, til der ikke er flere klumper.
Kom halvdelen af melet og halvdelen af æggene i, og ælt det sammen, til du har en ensartet dej. Gør det samme med resten af melet og æggene.
Kom bagepapir i et ovnfast fad, og fordel dejen jævnt i fadet. Skær æblerne i både, og skær kernehusene ud. Skær æblebådene i halve.
Vend æblestykkerne med kanel og kardemomme. Fordel æblerne ud over dejen, og tryk dem godt ned i dejen. Bag kagen ved 200° varmluft i 30-40 minutter, til den er flot gylden.
Ingredienser
150 g smør
200 g marcipan
200 g sukker
4 æg
100 g hvedemel
4 æbler
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
Desuden
evt. flormelis til pynt