• Opskrift på Meyers æblegløgg

En skøn æblegløgg uden alkohol og derfor også en børnevenlig én af slagsen. Men den kan selvfølgelig opgraderes med lidt lys rom eller snaps lige inden servering.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Skær det ene æble ud i grove stykker og kom dem i en gryde sammen med most, sukker og krydderier. Sæt gryden på komfuret og kog den op. Så snart det koger, skal du tage gløggen af varmen og derefter lade den trække i ½-1 time, så den kan tage smag af alle krydderierne.

Sigt gløggen over i en anden gryde og varm den let op igen. Smag evt. til med mere æbleeddike og frisk ingefær (tricket med frisk ingefær er at rive lidt på den fine side af et rivejern og så presse det imellem to skeer, så det kun er den rene, stærke ingefærsaft, der ryger i gløggen).

Skær det sidste æble i kvarter, befri det for kernehus og skær frugtkødet i bittesmå tern. Fordel æbletern og tørrede tranebær i varmefaste glas og hæld den varme gløgg oveni.

Ingredienser

2 æbler
3 spsk æbleeddike
1 l god æblemost
4 spsk rørsukker
1 stjerneanis
3 hele sorte peberkorn
1 kardemommekapsel
½ cm frisk ingefær
1 kanelstang
2 nelliker
40 g tørrede tranebær


  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    To generationer: Søde sager i juleudgave

    Vi skruer op for julehyggen i Madhusets køkkener og kaster os over nogle af favoritterne fra det søde julekøkken. I lærer bl.a. at lave jødisk-inspireret småkager med kanelsukker og arbejde med dej så der kan laves julesnurrer. Man skal minimum købe to billetter til vores to-generationer arrangementer. Vi anbefaler, at børnene er fyldt 7 år. Der arbejdes i grupper, selvfølgelig så børnene er sammen med den voksne, de følges med.

    Læs mere og bestil

Denne æblegløgg er en klassiker i Meyers Deli og en forrygende sjælevarmer på de kolde vinterdage. Den kan nydes af både store og små, da den er lavet uden alkohol. Se hvordan du kan lave den selv.

Sådan laver du æblegløgg derhjemme