Få det bedste ud af dine modne tomater

I Danmark er der sæson for frilandsdyrkede tomater fra juni til september, med højsæson i juli og august, hvor tomaterne får allermest sol og smag. Måske bugner din køkkenhave, måske har du gjort et kup på torvet. Uanset hvad, så gælder det om at få brugt de solmodne tomater, mens de smager allermest af sommer.

Vi har samlet vores otte bedste – og nemmeste – opskrifter, der hjælper dig med at forvandle en overflod af tomater til noget, der både smager og varer lidt længere. Fra friske salater og varme supper til hjemmelavede saucer og spiselige gaver. 

Hop i køkkenet og lad tomaterne gøre arbejdet. 

  • Tomater i centrum

    Spinat-frittata med brød og tomatsalsa

    En frittata er det italienske bud på en æggekage her med en – ikke særlig italiensk – spicy tomatsalsa og med fyld af spinat og brød.

    Se mere
  • Tomater i centrum

    Gazpacho

    En kold og forfriskende tomatsuppe med agurk og peberfrugt, perfekt som forret eller let sommermåltid.

    Opskrift
  • Tomater i centrum

    Siciliansk caponata

    Denne sicilianske caponata med aubergine, tomater og løg som fikspunkterne findes der utallige lokale varianter af denne stegte eller bagte sag på Sicilien. Spis den som et let måltid med brød, ris, pasta eller kartoffelmos, eller som en af flere deleretter.

    Se mere
  • Tomater i centrum

    Ølandssnegle med tomat og ost

    Disse supersaftige snegle baseret på vores ølandshvededej er uhyre lækre, som både de små og store elsker. Her er sneglene rullet med rå tomatsauce og comté.

    Opskrift