Vi inviterer dig med til en grøntsagschallenge, hvor vi sammen undersøger, hvordan de officielle kostråd egentlig smager, når de bliver til helt almindelige hverdagsretter. Kok og faglige chef i Meyers Madhus, Bo Frederiksen, har sammensat en uge-madplan, der lever op til Fødevarestyrelsens kostråd. Her er der skruet ned for kød og mejeri – og op for grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Det betyder: 600 gram frugt og grønt om dagen, 100 gram bælgfrugter, maksimalt 350 gram kød og fjerkræ – og godt med fuldkorn og planteolier. Det hele præsenteret i nemme, farverige hverdagsopskrifter, der er til at gå til og som både familie og venner, vegetarer som kødspisere vil holde af.
Læs med her på siden, hvor vi deler tips, tricks og grønne retter.
Vores grøntsagschallenge er ikke bare en unik mulighed for at få lidt ny inspiration til aftensmaden i en uge, det er det også en invitation til et lille forsøg, der skal gøres os alle klogere på, hvordan det føles at spise efter kostrådene i en hel uge?
Er det nemt? Svært? Smager det anderledes? Føles det anderledes i kroppen? Kan du få hele familien med?