Grøntsagsmissionen

Grøntsagerne er altafgørende, hvis vi skal spise mere klimavenligt. Planterne har et langt lavere klimaaftryk end kød og mejeriprodukter, da de kræver færre ressourcer og udleder mindre CO₂ under produktionen. Især lokale og sæsonbestemte grøntsager er klimavenlige valg, da de tilmed sparer energi og transport.

Vi inviterer dig med til en grøntsagschallenge, hvor vi sammen undersøger, hvordan de officielle kostråd egentlig smager, når de bliver til helt almindelige hverdagsretter. Kok og faglige chef i Meyers Madhus, Bo Frederiksen, har sammensat en uge-madplan, der lever op til Fødevarestyrelsens kostråd. Her er der skruet ned for kød og mejeri – og op for grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Det betyder: 600 gram frugt og grønt om dagen, 100 gram bælgfrugter, maksimalt 350 gram kød og fjerkræ – og godt med fuldkorn og planteolier. Det hele præsenteret i nemme, farverige hverdagsopskrifter, der er til at gå til og som både familie og venner, vegetarer som kødspisere vil holde af.

Læs med her på siden, hvor vi deler tips, tricks og grønne retter. 

Vores grøntsagschallenge er ikke bare en unik mulighed for at få lidt ny inspiration til aftensmaden i en uge, det er det også en invitation til et lille forsøg, der skal gøres os alle klogere på, hvordan det føles at spise efter kostrådene i en hel uge?
Er det nemt? Svært? Smager det anderledes? Føles det anderledes i kroppen? Kan du få hele familien med?

Grøntsagschallenge – skal du være med?

  • Vi sætter grøntsagerne i centrum og udfordrer dig til syv dages aftensmad, hvor planteriget er hovedingrediens på tallerkenen.

{{message}}

Få den grønne madplan

Udfyld formularen og få madplanen direkte til din indbakke

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ikke et gyldigt telefonnummer

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ikke en gyldig e-mail adresse.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ja tak, jeg ønsker at modtage nyheder, inspiration og tilbud fra Meyers A/S via e-mail vedrørende mad, opskrifter og kurser eller andet inden for Meyers produktsortiment. Jeg har læst og accepterer, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Meyers A/S persondatapolitik, herunder særligt at min adfærd på Meyers A/S hjemmeside benyttes til at individualisere indholdet af nyhedsbreve til mig og til at målrette annoncering på sociale medier mv.

Få et smugkig på madplanen...

Sådan bygger du de grønne måltider op

  • Grøntsagschallenge

    Det praktiske værktøj

    Ca. kogetider for bælgfrugter

    Har du også før googlet ”hvor længe skal kikærter koge” eller været i tvivl om, hvor lang tid linser egentlig skal have? Så er du ikke alene!

    Når det kommer til bælgfrugter, handler det om timing – for overkogte linser og hårde bønner er sjældent sagen. Derfor har vi samlet de cirkakogetider, du har brug for, så du nemt kan få styr på dem i madlavningen.

    Med overblikket lige ved hånden er du godt på vej til flere velsmagende retter med bønner, linser og kikærter.

  • Grøntsagschallenge

    De gode grønne greb

    Få det bedste ud af grøntsagerne

    Hvis du er blevet lun på de grønnere spisevaner, hvor grøntsagerne fylder godt på tallerkenen, så får du her seks gode tips til, hvordan du bygger et velsmagende, tilfredsstillende og mættende grønt måltid op.

    Brug de gode, grønne greb, som en uforpligtende tjekliste, når du gerne vil bygge et velsmagende, tilfredsstillende og mættende grønt måltid op.

    Find flere grønne opskrifter og tips til vidunderlige, vegetariske måltider i vores kogebøger 'Meyers Grøn Mad' og 'Grønne proteiner'.

  • Grøntsagschallenge

    Fem gode ærtesorter

    Ved du hvor lang tid lollandske rosiner skal koge, eller hvor meget protein der er i 100 gram kikærter?
    Vi har lavet en oversigt over fem forskellige slags ærter med info om deres kogetid, smag og hvordan du kan bruge dem i maden.
    Ærter er fyldt med protein fra planter, gode fibre og masser af vigtige vitaminer og mineraler

Giv din mad et løft med smag og struktur

Grøn mad kan med få trin blive en succes, når du arbejder med tekstur og grundsmage. Vi har samlet nogle enkle tips, der får dine grønne retter til at spille hver gang.

Del din grønne oplevelse

Vores grøntsagschallenge er ikke bare en unik mulighed for at få lidt ny inspiration til aftensmaden i en uge, det er det også en invitation til et lille fælles forsøg, der skal gøres os alle klogere på, hvordan det føles at spise efter kostrådene i en hel uge?
Er det nemt? Svært? Smager det anderledes? Føles det anderledes i kroppen? Kan du få hele familien med?

Har du lyst til at dele dine erfaringer fra ugen via billeder eller tekst, så del på #meyersgrøntsagschallenge eller skriv til os på krsa@meyers.dk