Grøntsagschallenge – skal du være med?

  • I hele uge 18 sætter vi grøntsagerne i centrum og udfordrer dig til syv dages aftensmad, hvor planteriget er hovedingrediens på tallerkenen. For grøntsagerne er altafgørende, hvis vi skal spise mere klimavenligt. Planterne har et langt lavere klimaaftryk end kød og mejeriprodukter, da de kræver færre ressourcer og udleder mindre CO₂ under produktionen. Især lokale og sæsonbestemte grøntsager er klimavenlige valg, da de tilmed sparer energi og transport.

{{message}}

Få den grønne madplan

Udfyld formularen og få madplanen direkte til din indbakke

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ikke et gyldigt telefonnummer

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ikke en gyldig e-mail adresse.

Feltet er påkrævet, udfyld venligst.

Ja tak, jeg ønsker at modtage nyheder, inspiration og tilbud fra Meyers A/S via e-mail vedrørende mad, opskrifter og kurser eller andet inden for Meyers produktsortiment. Jeg har læst og accepterer, at mine personoplysninger behandles i overensstemmelse med Meyers A/S persondatapolitik, herunder særligt at min adfærd på Meyers A/S hjemmeside benyttes til at individualisere indholdet af nyhedsbreve til mig og til at målrette annoncering på sociale medier mv.

"I hele uge 18 sætter vi grøntsagerne i centrum og udfordrer dig til syv dages aftensmad, hvor planteriget er hovedingrediens på tallerkenen. For grøntsagerne er altafgørende, hvis vi skal spise mere klimavenligt"

National klimahandledag

Torsdag 24. april går vi sammen for at bevise, at hvis vi alle gør lidt, så nytter det rigtig meget. Det sker under titlen ’National klimahandledag’, iværksat af Grønne Nabofællesskaber og markeret af en lang række virksomheder, foreninger og organisationer.   

Vi i Meyers går også med og søsætter forskellige aktiviteter, der skal være med til at skubbe til vanen og bevise, at hvis vi er mange nok, der ændrer vores spisevaner, kan vi sammen skabe store forandringer.  

En grøn uge med nemme hverdagsopskrifter

Men mange af os synes det er en udfordring at finde på måder at servere grøntsagernehele familien vil spise med - og ikke mindst at udvide repertoiret til mere end de gængse tre-fire opskrifter, vi tyr til igen og igen.  

Men den grønne hjælp er nær. For vi har allieret os med vores grøntsagsbegejstrede kok og faglige chef, Bo Frederiksen. Bo har sammensat en madplan for en hel uge, der lever op til Fødevarestyrelsens klima-kostråd. Her er der skruet ned for kød og mejeri – og op for grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn. Det hele præsenteret i nemme, farverige hverdagsopskrifter, der er til at gå til og som både familie og venner, vegetarer som kødspisere vil holde af. 

 

Læs med herunder og få et smugkig på ugens aftensmad

Sådan bygger du de grønne måltider op

Få et smugkig på aftensmaden...

Del din grønne oplevelse

Vores grøntsagschallenge er ikke bare en unik mulighed for at få lidt ny inspiration til aftensmaden i en uge, det er det også en invitation til et lille fælles forsøg, der skal gøres os alle klogere på, hvordan det føles at spise efter kostrådene i en hel uge?
Er det nemt? Svært? Smager det anderledes? Føles det anderledes i kroppen? Kan du få hele familien med?

Har du lyst til at dele dine erfaringer fra ugen via billeder eller tekst, så del på #meyersgrøntsagschallenge eller skriv til os på krsa@meyers.dk