Rubina Anjums indiske køkken
1.445,-
pr. person
Tag med Rubina, datteren Uswa og svigersønnen Elias helt ind i hjertet af det karakteristiske og berømte Punjab-køkken. Lær at lave de ekstremt velsmagende retter som moong masoor daal, aloo channa daal og den mest forrygende mynte og koriander chutney.
Punjab-regionen, der udgør dele af det nordvestlige hjørne af Indien og nordøstlige Pakistan, byder på en helt igennem fantastisk madkulturel rigdom. Det er naturligvis især båret af tilgangen til krydderier, afgørende nuancer i selve tilberedningerne og ikke mindst en distinkt sans for at få simple og ydmyge ingredienser til at smage af mere end man turde drømme om.
På dette kursus formidler Rubina Anjum og datteren Uswa nogle af deres favoritter fra det autentiske Punjab-køkken. Det bliver til et overdådigt og krydret måltid, som nydes med passende varme eller kolde drikke.
Hvad lærer du?
Gennem hele kurset formidler Rubina og Uswa indsigter fra den indiske madkultur og i særdeleshed den del som har rødder i Punjab-regionen; kendskabet til teknikker, ingredienser, historier og de væsentligste måltidstraditioner.
Vi laver den berømte garam masala, efter familiens nedarvede opskrift naturligvis, som danner udgangspunkt for et utal af retter.
Rubina og Uswa introducerer os til grundprincipperne bag tilberedningen af ikoniske daalretter, om vigtigheden af hvor og hvornår hvilke linser og andet skal i spil og om de lige så afgørende detaljer og timing forbundet med tilsætning af krydderier.
Vi skal lære at lave daal på to klassiske måder. Aloo channa daal er en aromatisk ret lavet på flækkede sorte kikærter og kartofler. Her kan man udskifte kartoflerne med andre grøntsager eller kød. Moong masoor daal er one-pot versionen, hvor smages løftes med ghee tadka. Chutneys og pickels er en del af ligningen, især den evige populære mynte-koriander chutney og mango achaar.
Rubina indfører os desuden i de utallige indiske madbrød og demonstrerer hvordan man laver den uforlignelige ”flaky” paratha, inden vi selv ruller dej ud, pensler med ghee og steger i lidt olie på en varm pande. Vi skal også mestre hverdagsbrødet kaldet roti. Den skal helst være perfekt rund, og det vil der være mulighed for afprøve under kurset.
Mange har hørt om biryani, men Rubina lærer os at tilberede en vaskeægte murgh pilao, som er en risret med kylling. Den nydes med frisk raita og syltet løgsalat.
Hvad får du?
- Sprøde pakoras og varm te, når du ankommer
- Et overdådigt måltid, som man ville nyde det i Punjab – med bælgfrugter og krydderier i fokus
- Drikkevarer – te, kaffe, øl og vin er inkluderet gennem hele kurset
- Opskrifter og hjemmelavet garam masala med hjem, så du kan genskabe retterne i dit eget køkken
- Omsorg fra vært og opvasker, så du kan koncentrere dig om madlavningen
Praktisk information
På kurset inddeles I i mindre grupper, så I kan samarbejde om at komme i mål med retterne. I bliver så vidt muligt sat på hold sammen, hvis I er flere der har booket kurset sammen.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Et elektronisk gavekort har en varighed på 3 år. Du skal blot have indløst dit gavekort til en hvilken som helst dato inden gavekortets udløbsdato. Du kan således godt booke et kursus dagen inden udløbsdato, som ligger længere ude i fremtiden.
Det er ikke muligt at få refunderet gavekortets beløb, eller et resterende beløb, der eventuelt er efter brug af gavekortet.
Ved køb af gavekort skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger som køber. Gavekortet fremsendes på den oplyste mailadresse, så med mindre du ønsker, at modtageren skal informeres om gavekortet via mail, så skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger.
Det er muligt at skrive modtagerens navn på gavekortet samt en lille hilsen. På den måde kan du sætte dit eget præg på gavekortet til den heldige modtager.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.