Rubina Anjums indiske køkken
1.445,-
pr. person
Tag med Rubina, hendes datter Uswa og svigersønnen Elias på en kulinarisk rejse ind i hjertet af det karakteristiske og berømte Punjab-køkken. Lær at tilberede de ekstremt velsmagende retter som moong masoor daal, aloo channa daal og den mest forrygende mynte- og korianderchutney.
Punjab-regionen, der strækker sig over det nordvestlige Indien og det nordøstlige Pakistan, byder på en enestående madkulturel rigdom. Her er krydderier, tilberedningsteknikker og evnen til at få simple ingredienser til at smage himmelsk i fokus.
Hvad lærer du?
Gennem hele kurset formidles indsigter fra den indiske madkultur og i særdeleshed den del, som har rødder i Punjab-regionen. Det indebærer kendskabet til teknikker, ingredienser, historier og de væsentligste måltidstraditioner.
Det bliver til et overdådigt og krydret måltid, som nydes med passende varme eller kolde drikke. Under kurset stifter vi bekendtskab med:
Autentisk Garam Masala: Lær at lave den berømte garam masala efter familiens nedarvede opskrift, som er grundlaget for utallige retter.
Ikoniske Daal-retter: Vi laver daal på to klassiske måder. Aloo channa daal er en aromatisk ret med flækkede sorte kikærter og kartofler, som kan varieres med andre grøntsager eller kød. Moong masoor daal er en one-pot ret, hvor smagen løftes med ghee tadka.
Chutneys og Pickles: Oplev hvordan man laver de evigt populære mynte-koriander chutney, og hvordan mango achaar komplimenterer daal retter.
Indiske Brød: Lær at lave den uforlignelige “flaky” paratha og hverdagsbrødet roti, som vi øver os på at lave perfekt runde.
Murgh Pilao: Mange kender biryani, men Rubina lærer os at tilberede en ægte murgh pilao, en risret med kylling, serveret med frisk raita og syltet løgsalat.
Kom og oplev den autentiske smag af Punjab-køkkenet og få nye kulinariske færdigheder, som du kan imponere dine gæster med derhjemme
Hvad får du:
- Velkomstsnacks: Sprøde pakoras og varm te ved ankomst.
- Overdådigt Måltid: Nyd et måltid som i Punjab med fokus på bælgfrugter og krydderier.
- Drikkevarer: Te, kaffe, øl og vin er inkluderet under hele kurset.
- Opskrifter og Ingredienser: Få opskrifter og hjemmelavet garam masala med hjem, så du kan genskabe retterne i dit eget køkken.
- Omsorg og Service: Vi tager os af opvasken, så du kan fokusere på madlavningen.
Husk at medbringe et indkøbsnet eller en taske, så I nemt kan bære de småting, som I vil tage med fra dagen.
Hvor foregår det?
Nørrebrogade 52 C, 2200 København
Praktisk information
På kurset inddeles I i mindre grupper, så I kan samarbejde om at komme i mål med retterne. I bliver så vidt muligt sat på hold sammen, hvis I er flere der har booket kurset sammen.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Et elektronisk gavekort har en varighed på 3 år. Du skal blot have indløst dit gavekort til en hvilken som helst dato inden gavekortets udløbsdato. Du kan således godt booke et kursus dagen inden udløbsdato, som ligger længere ude i fremtiden.
Det er ikke muligt at få refunderet gavekortets beløb, eller et resterende beløb, der eventuelt er efter brug af gavekortet.
Ved køb af gavekort skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger som køber. Gavekortet fremsendes på den oplyste mailadresse, så med mindre du ønsker, at modtageren skal informeres om gavekortet via mail, så skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger.
Det er muligt at skrive modtagerens navn på gavekortet samt en lille hilsen. På den måde kan du sætte dit eget præg på gavekortet til den heldige modtager.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.