Pizzakursus vol. 2
1.445,-
pr. person
Der er sket meget med pizza i de senere år – ikke mindst har den napolitanske pizzatype med sin smidige dej og smukke, mørkplettede skorpe indtaget en position som det ultimative inden for pizzahåndværket. Nu kan du lære selv at mestre den napolitanske pizza og få andre essentielle dyder med i købet.
På kurset lærer du det håndværk, der giver en luftig og blød pizzadej af napolitansk tilsnit. Vi går i dybden med ingredienser, ikke mindst melet, og vi bager pizzaer, hvor fyldet er afstemt til den helt store smagsoplevelse. Det gør vi både i vores store brændefyrede stenovn og i mindre pizzaovne.
Vi kalder kurset ’Vol. 2’ fordi vi dykker dybere ned i håndværket og har mere tid til rådighed end på vores klassiske pizzakursus. Det kræver dog ikke særlige færdigheder at være med.
Hvad lærer du?
Vi laver nedslag i landskabet af forskellige pizzatraditioner, og vi gennemgår hvilke meltyper, der giver de helt rigtige egenskaber til dejen.
Du lærer at blande, ælte og håndtere en elastisk dej med en høj vandmængde, som er vejen til den kombination af blød smidighed og sprødhed, der gør napolitansk pizza til noget helt særligt.
Selvom dejen er det teknisk mest krævende, får man ikke den perfekte pizza uden at være lige så omhyggelig med fyldet. Vi laver et udvalg af delikate pizzaer med fyld, der har rod i sæsonen – både hvide og røde pizzaer.
Bagningen i den brandvarme ovn er et kapitel for sig, og her lærer du at få pizzaen uskadt ind på stenpladen, dreje den undervejs, og få den ud på det rigtige tidspunkt – alle sammen nødvendige kundskaber for en ’pizzaiolo’.
Undervejs bager vi også en siciliansk pizza, der er helt forskellig fra den napolitanske men også skøn at have på repertoiret.
Du får alle de nødvendige tricks til at overføre håndværket til dit hjemmekøkken (det kræver en bagesten eller et bagestål, for at du kan lykkes optimalt med teknikkerne i din egen ovn).
Hvad får du?
- Et lækkert måltid ledsaget af god vin, øl og læskende æblemost
- Omsorg fra vært og opvasker, så du kan koncentrere dig om pizzabagningen
- Dit eget Meyers forklæde og dagens opskrifter med hjem
- Din egen pizzadej med hjem
- Overskydende pizza med hjem
Husk at medbringe et indkøbsnet eller en taske, så I nemt kan bære de lækre sager, som I får med hjem og til evt. andre småting, som I vil tage med fra dagen.
Hvor foregår det?
Nørrebrogade 52 C, 2200 København N
Praktisk information
På kurset inddeles I i mindre grupper, så I kan samarbejde om at komme i mål med retterne. I bliver så vidt muligt sat på hold sammen, hvis I er flere der har booket kurset sammen.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem.