Nano Fadels libanesiske køkken
1.445,-
pr. person
Få en gedigen indføring i et af Mellemøstens særprægede køkkener, når Nano Fadel lærer fra sig med udgangspunkt i det ejendommelige libanesiske køkken. Lær at lave de uhyre velsmagende og samtidig karakteristiske retter, der udgør grundstenene i det libanesiske univers af mezzeh – som hummus (som den rigtignok er blevet lavet i Mellemøsten gennem årtusinder), den udødelige libanesiske klassiker tabouleh og den delikate hvidløgscreme toumiyeh, der kræver den helt rigtige teknik.
På trods af Libanons relativt begrænsede geografiske udstrækning, har landet igennem tiden været centrum for både oldtidens imperier og ageret smeltedigel for adskillige folkeslag og utal af religioner - en rodfæstet madkultur har været en stærk fællesnævner i den til tider tumultariske historie.
På dette kursus formidler Nano Fadel det libanesiske køkken med udgangspunkt i de traditionsrige tilberedninger og smage, der har udgjort områderne omkring særligt Beirut, Byblos og Batroun gennem århundrede, ja årtusinder. Det bliver til et forrygende og velsmagende libanesisk måltid, som vi nyder med passende kolde drikke.
Hvad lærer du?
Vi laver den berømte za’tar (efter familiens nedarvede opskrift naturligvis) – et vigtigt element i mange libanesiske retter.
Nano introducerer os til grundprincipperne bag tilberedningen af de væsentligste mezzeh, herunder bl.a. de skønne batata harra, der er mundrette kartofler med den helt rigtige krydring af koriander.
Vi skal lave toumiyeh, den særlige disciplin at lave ekstremt velsmagende hvidløgscreme og hummus, så den opnår den karakteristiske krydring og tekstur som i Mellemøsten - og selvfølgelig den i Libanon allestedsnærværende tabouleh.
Nano indfører os desuden i traditionerne omkring det at stege på spyd, og vi skal lave både shish tawouk, der er marineret kylling samt kafta som er en krydret fars med en helt særlig krydderiblanding og bredbladet persille.
Igennem hele kurset beretter Nano gavmildt om de mange traditioner, der er forbundet med det libanesiske køkken og om, hvordan landets kulturelle arv og historie i særdeleshed afspejler sig i maden og måltidet.
Hvad får du?
- Libanesiske nødder, osteruller og jazar wu hamoud, citrusmanierede gulerødder samt lemonade Batroun-style når du ankommer
- Et overdådigt libanesisk måltid
- Omsorg fra vært og opvasker, så du kan koncentrere dig om madlavningen
- Drikkevarer – vin fra Libanons ældste vingård Château Ksara og øl, te og kaffe er inkluderet gennem hele kurset
- Et Meyers forklæde med hjem
- Opskrifter og hjemmelavet za’tar med hjem, så du kan genskabe retterne i dit eget køkken
Husk at medbringe et indkøbsnet eller en taske, så I nemt kan bære de småting, som I vil tage med fra dagen.
Hvor foregår det?
Nørrebrogade 52 C, 2200 København
Praktisk information
På kurset inddeles I i mindre grupper, så I kan samarbejde om at komme i mål med retterne. I bliver så vidt muligt sat på hold sammen, hvis I er flere der har booket kurset sammen.
Meyers Madhus findes i baggårdene bag gitterporten på Nørrebrogade 52, 2200 København N.
Parkering her på Nørrebro kan være en udfordring. Hvis du kommer i egen bil, er her nogle bud på parkeringsområder, hvor andre har haft held med det:
Underjordisk p-hus ved Sankt Hans Torv samt på sidegaderne Elmegade, Stengade, Birkegade og Møllegade.
Alternativt går bus 5C fra Nørreport station, og stoppestedet Elmegade er tæt ved Nørrebrogade 52C, hvor vi holder til.
Et elektronisk gavekort har en varighed på 3 år. Du skal blot have indløst dit gavekort til en hvilken som helst dato inden gavekortets udløbsdato. Du kan således godt booke et kursus dagen inden udløbsdato, som ligger længere ude i fremtiden.
Det er ikke muligt at få refunderet gavekortets beløb, eller et resterende beløb, der eventuelt er efter brug af gavekortet.
Ved køb af gavekort skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger som køber. Gavekortet fremsendes på den oplyste mailadresse, så med mindre du ønsker, at modtageren skal informeres om gavekortet via mail, så skal du indtaste dine egne kontaktoplysninger.
Det er muligt at skrive modtagerens navn på gavekortet samt en lille hilsen. På den måde kan du sætte dit eget præg på gavekortet til den heldige modtager.
Du skal ikke medbringe andet end godt humør og nysgerrighed, samt den billet/ordrebekræftelse du modtog i forbindelse med booking af kurset - denne skal nemlig fremvises ved ankomst.
Nogle gange har vi en del mad tilovers efter kurserne, derfor kan I med fordel medbringe en beholder og et net/en pose til kurset i tilfældet af at der kan tages rester med hjem.
Af hensyn til både råvareindkøb og forberedelse til vores kurser, er det ikke muligt at ombooke kursuspladser senere end 30 dage før kurset. Derudover er det ikke muligt at få refunderet købte kursuspladser.